0
Evroliga

FOTO: Twitter/@valenciabasket

JOVIĆ STIGAO U VALENSIJU: Evo šta je rekao srpski plej na predstavljanju u novom klubu! (VIDEO)

Objavljeno: 20.09.23 u 16:33

Ovo će biti novi izazov za njega

Srpski reprezentativni plejmejker Stefan Jović zvanično je predstavljen kao novi igrač Valensije, španskog evroligaša, u sredu.

Jović je postao prva opcija za Valensiju nakon ozbiljne povrede Hermansona, i očekuje se da će zajedno sa Džonsom biti ključni igrač u stvaranju akcija za ovaj španski tim.

Na predstavljanju, Jović je izrazio mnogo lepih reči za svoj novi klub i izrazio svoju uzbuđenost zbog ovog novog izazova u svojoj karijeri.

Srećan sam što sam ovde, u ovom klubu, znam ag dobro, i klub, i grad, navijače… Za mene je vrlo važno što sam došao ovde, jer svaki put kada sam igrao protiv Valensije imao sam osećaj da igram protiv velikog kluba – poručio je Jović dodavši da je prelazak u Valensiju za njega „podizanje letvice u karijeri“, jer je konstantno težio da igra na najvišem niovu.

Jović je minulu sezonu igrao za Saragosu, trebalo je i naredne da bude deo tog tima međutim na Svetskom prvenstvu je odigrao toliko dobro da je bilo samo pitanje vremena kaa će uslediti novi, bolji angažman.

Ovo je ujedno i njegov porvatak evroligaškoj košarci.

Osećam se spremno, ovo je nešto čemu sam težio, da igram na najvišem nivou ponovo. U odličnom sam fizičkom stanju. Nisam igrao Evroligu dugo godina Evroligu, ali sam na Svetskom prvenstvu pokazao sebi da sam spreman da igram na najvišem nivou. Znam da postoje neki koji su sumnjali u mene, ali ja takve sumnje nemam. Ključ je dobar rad i adaptacija na tim.

Tu je, kaže, da radi sve što je potrebno da tim pobeđuje.

Deliću minutažu sa Džonsom. Hermanson je povređen i pokriću njegovo mesto u timu, ali bez obzira na to koja moja uloga bila, ono što želim je da pomognem ekipi koliko god mogu i na bilo koji način.

Navijači Valensije su u Joviću dobili izrazito timskog igrača koji svoje saigrače može učiniti boljim.

Svi znaju moj stil igre. Volim da igram za tim, volim da dodajem, moja uloga je da budem strpljiv i da tražim najbolje opcije u napadu, da pomognem saigračima da oni nađu što bolje pozicije. Nije bitno da li igram „jedan na jedan“ ili šutiram, ali moja prva opcija je da razigravam saigrače – rekao je Jović koji je u utorak odradio prvi trening sa novim saigračima.

Očekuje bolju sezonu za Valensiju nego što je to bila prethodna.

– Odradio sam tek jedan trening i upoznao sam sve saigrače. Nisam igrao sa njima do sada, ali jesam protiv nekolicine njih ranije. Ono što očekujem od sezone, je da napredujemo kao tim i da budemo bolji nego prethodne, koja nije bila najbolja. Moramo biti rezultatski bolji i u ACB ligi i u Evroligi. Daću sve od sebe da doprinesem da to i ostvarimo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter