1
Košarka

FOTO: Starsport

PRVI ČOVEK ‘CRVENO-BELIH’ PORUČIO: ‘Zvezda nije državni bankomat!’

Objavljeno: 19.09.23 u 10:50

‘Ne podležemo raznim društvenim mrežama.’

Predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović bio je gost TV Prva u emiji ‘Jutro’ gde je govorio o ciljevima i ambicijama, ali i o ABA Superkupu. On je naveo da jasno vodi politiku kluba i da poštuju domaću ligu., kao i da uvek imaju jasan stav kada su primedbe u pitanju.

To je njihov problem da li Željko Obradović želi da učestvuje… Šta ja imam kome da se pravdam u ime Zvezde. Jasno vodimo politiku kluba, ne lažemo, poštujemo domaću ligu i kada imamo primedbu onda jasno kažemo. Ne podležemo raznim društvenim mrežama, ne podležemo raznim malignim komentarima na raznim portalima raznih idiota i mrzitelja – naveo je.

Istakao je da uvek prilože svoje finansijsko stanje.

-Kada pričamo koliko smo dobili para, jasno kažemo. To piše na našem sajtu. Niko ne želi to da uzme. Učešće države u našem budžetu je oko 40 odsto za 12 sezona. Za to vreme smo portošili 85.850.000 evra. Država nam je po sezoni pomogla sa 2.880.000 evra – dodao je on.

Poručio je da Zvezda nije državni bankomat.

-Prošle godine nismo isplatili igrače za sezonu 2020/21 i 2021/22, što je nonsens i ružno jer je Zvezda obe sezone osvojila triplu krunu. Toliko o tome da je Zvezda državni bankomat. Želim da budemo jednaki i da imamo prave informacije. Na nekim sajtovima bolesnici sa dijagnozom Zvezda i dijagnozom Čović šire mržnju i dezinformaciju. Mi ne treba da se mrzimo, treba da budemo konkurenti na terenu i da se zabavljamo – jasan je.

Potom je uputio prozivke na račun večitog rivala o neigranju u KLS.

-Jedan klub dve sezone ne igra domaće prvenstvo, pa ga niko ne kažnjava. Kazna za to je dva ranga niže, što se desilo Olimpijakosu. Zato mi više nismo zemlja košarke. Zato je Pešić u pravu kada to kaže. Jedino nije u pravu za domaću ligu. Svi igrači iz reprezentacije su prošli domaću ligu. Svi nemački igrači nisu prošli nemačku ligu. Taj naš rezultat na Svetskom prvenstvu nije proizvod sistema, već proizvod rada određene grupe. Mi nemamo sistem i kada to kažem nije ništa lično, već činjenica – objasnio je Čović.

8
7

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter