1
Košarka

FOTO: Starsport

IZVRŠNI DIREKTOR ‘CRNO-BELIH’ PORUČIO: ‘KLS je privatna liga!’

Objavljeno: 17.09.23 u 14:50

‘Nismo toliko veliki da bi imali uticaj na celu tu evropsku košarku.’

Izvršni direktor šampiona AdmiralBet ABA lige, Mlađan Silobad je za MaxBet Sport govorio o glasinama istupanja Partizana iz regionalnog takmičenja. Međutim, dotakao se i KLS i rekao je to privatna liga i da mora da bude pod okriljem KSS da bi to bilo ozbiljno takmičenje.

-KLS liga je praktično privatna liga i zbog toga se Partizan ne slaže sa većinom stvari koje se tamo rade. I dok god KLS ne bude bio pod okriljem Košarkaškog saveza Srbije, mislim da nećemo nikada pričati o ozbiljnoj ligi – istakao je on.

Dodao je da to nije dovoljno jaka liga da bi omogućila igračima razvoj.

-KLS liga koja se igra kod nas nije toliko jaka da bi omogućila igračima razvoj. Bio bi preveliki prelaz za njih da pređu da igraju iz KLS-a u Evroligu, a da ne pričamo o KLS ligi koja praktično i nije liga. Da ne pričam sad loše o ligi, ne mislim na ligu koja se igra tokom čitave godine, nego mislim na samu završnicu, koja praktično i nije liga – naveo je Mlađan.

Potom se osvrnuo kako je Crvena zvezda došla do titule.

-Imali smo situaciju prošle godine gde je Crvena zvezda odigrala dve utakmice protiv FMP-a, njihovog razvojnog tima i tako osvojila državno prvenstvo. Kakva je to liga? Da ne kažem sad, smešno je i pričati o tome – poručio je.

Na Staroj Planini je Muta Nikolić dao predlog da tri kluba koja igraju utakmice jednom nedeljno (FMP, Mega i Borac) imaju status člana Košarkaške lige Srbije, kako bi dobili i tu drugu utakmicu tokom sedmice, a izvšni direktor Partizana se složio sa njim.

-Slažem se potpuno sa Mutom Nikolićem i nije mi jasno zbog čega ta tri kluba ne igraju KLS tokom cele godine. Naravno, Partizan i Zvezda i druge ekipe koje igraju Evropu, nemaju vremena da igraju treću utakmicu. Znate da je raspored pretrpan, često ima i duplo kolo Evrolige… Za ove tri ostale ekipe nije mi jasno zbog čega ne bi igrali – zaključio je Šilobad.

Podsetimo, juče je održana nova skupštine KLS, na kojoj su prisustvovali i predstavnici Crvene zvezde Partizana, Nebojša Čović Mlađan Šilobad. Tema ovog sastanka jeste unapređenje ovog takmičenja koje bi trebalo da postane još profesionalnije i da naši klubovi izbore plasman u Evropu kroz njega.

18
5

1 Komentara

  1. Da li u ovoj zemlji ima neka institucija da funkcioniše, osim Jedne, najvrednije!? Ako ništa ne funkcioniše od institucija, zašto bi i KSS se mešao u svoj posao!?

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter