0
Dejvis kup

Novak Djokovic speaks with media during the press conference at ATP 250 Srpska Open on April 17, 2023 in Banja Luka, Bosnia and Herzegovina. (Photo by Nikola Gligic/Starsport.rs ©)

„NE VOLIM DA GUBIM, CILJ JE BIO DA POMOGNEM TIMU“: Novak poslao poruku španskim navijačima pred finalni turnir Dejvis kupa!

Objavljeno: 16.09.23 u 22:58

Već ranije smo obezbedili plasman.

Najbolji svetski teniser Novak Đoković, nastupao je na Dejvis kupu, gde je danas poražen u dubl konkurenciji nastupajući sa Nikolom Ćaćićem protiv češkog dua Tomasa Mahača i Adama Pavlašeka. Nije ovaj meč imao takmičarski značaj, obzirom da je već obezbeđen plasman na finalni turnir Dejvis kupa, a i da su Česi u ovom duelu već vodili sa 2:0, ali je Novak otkrio zašto je igrao danas.

– Mislili smo kao tim, kvalifikovali smo se za Malagu, mislili smo da nema potrebe da igram singl. Želelo sam da igram dubl, to je najbolja vežba za Malagu. Ja nikad ne igram dubl. Hteli smo da pobedimo, ne volim da gubim. Svejedno da li dubl ili singl. Moja osećanja nisu sjajna trenutno. Drago mi je da smo se borili do kraja – rekao je Đoković, a potom je govorio o navijačima:

– Nikad nismo očekivali da će biti toliko navijača na dublu. Hvala navijačima koji su ostali do kraja. Učinili su da se osećamo kao kod kuće. Nadamo se da će nas podržati, tamo neće biti španskog tima.

Zaključio je Novak da mu je bilo sjajno u Španiji i da je cilj ispunjen.

– Generalno, iskustvo je bilo sjajno. Primarni cilj je bio da pomognem timu. Doneo sam poen koji je bio dovoljan za Malagu. Nisam bio ovde godinama, nisam znao kako će me prihvatiti narod u Valensiji. Poznavanje španskog je možda pomoglo. Za gostoprimstvo 10/10 – zaključio je Đoković.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter