0
Fudbal

FOTO: Starsport

SELEKTOR SRBIJE O TRANSFERIMA U SAUDJSKU ARABIJU: ‘Da sam ja igrač…’

Objavljeno: 04.09.23 u 17:55

‘To su lične odluke u koje ne treba da se mešamo.’

Selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi je danas održao konferenciju za štampu povodom početka septembarskog ciklusa kvalifikacija za Evropsko prvenstvom. On se između ostalog dotakao ekspanzijom transfera u Saudijsko ArabijuMitrovićevog het-trika protiv Al Itihada.

-Aj što je Mitrović postigao tri gola, nego kako je postigao onaj prvi… To se graniči sa fudbalskim umećem. U mom stilu? Tu je negde – istakao je kroz osmeh.

Dodao je da se ta liga mora poštovati i da će brzo napredovati.

-Moramo poštovati tu ligu. Sama atmosfera, publika, teren … Nisu oni na nivou lige petice, ali su na dobrom putu da napreduju. Vidim da igrači koji tamo igraju daju maksimum, bore se, trče, daju golove, asistiraju – naveo je Stojković.

Od naših igrača tamo su Mitrović Milinković-Savić, a selektru je drago što će njih dvojica koji igraju u toj ligi predstavljati Srbiju.

-Drago mi je što u jednom takvom šampionatu imamo dvojicu napih fudbalera koji će predstavaljati Srbiju. Ali pre svega predstavljati same sebe. Bilo je pitanje, koliko je dobro što su igrači tamo, s obzirom na nivo lige. Jedna stvar mora biti jasna, kada izađete na teren mora da trčite, morate da se borite, i da opravdate očekivanja za šta ste plaćeni – poručio je on.

Rekao je da će se zvezde koje su otišle tamo dokazivati sve više i više.

-S obzirom da se radi o ozbiljnim momcima i profesionalcima ne verujem da će da propuste takvu šansu. Štaviše mislim da će se dokazivati sve više i više, a to možemo da vidimo na primeru zvezda koji su otišli tamo – kazao je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije.

On misli da su to lične odluke.

-To su lične odluke u koje ne treba da se mešamo. Drago mi je da su otišli. Da sam ja igrač, isto bih išao istim putem, ali šteta ne igram više – zaključio je Piksi.

Podsetimo, Srbije nastavlja svoj pohod ka Evropskom prvenstvu, a prvi protivnik biće Mađarska 7. septembra, a potom tri danas kasnije Litvanija.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter