0
Košarka

during the FIBA World Cup 2023 Group B match between Srbija and Puerto Rico at Araneta Coliseum on August 28, 2023 in Manila, Philippines. (Photo by Starsport.rs ©)

DRUGA POBEDA ZA SRBIJU: Orlovi vodili +32, onda se uspavali, ali i na vreme probudili! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 28.08.23 u 15:46

Razlika u kvalitetu je evidentna.

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Portorika u svom drugom meču na Mundobasketu rezultatom 94:77. Od samog starta, izabranici Svetislava Pešića držali su sve u svojim rukama i pobednik se nije dovodio u pitanje, uprkos opuštanju Orlova u drugom poluvremenu.

Srbija je uspela da stigne do prednosti od 30 razlike u prvom delu igre, ali je u nastavku usledilo opuštanje. Dozvolili su Orlovi da Portoriko priđe na -10, ali ništa više od toga, jer su se na vreme probudili i prelomili ovaj duel.

Srbiju su do pobede predvodili kapiten Bogdan Bogdanović sa 17 poena, 5 skokova i 5 asistencija i Nikola Jović sa isto toliko poena, ali i 4 skoka, odnosno 3 asietencije. Dvocifreni su još bili Aleksa Avramović sa 15 koševa i Nikola Milutinov koji je uz 12 koševa uhvatio 15 skokova.

Na drugoj strani, Pineiro je ubacio 14, a Hauard 13.

PRVO POLUVREME:

Kao što je od ranije poznato, na ovom meču neće nastupiti Filip Petrušev koga je stručni štab želeo da poštedi, nakon povrede u duelu sa Kinom.

Sve je počelo furioznom serijom Srbije od 8:0, a briljirao je mladi Nikola Jović. Uspeo je i Portoriko vrlo brzo da se upiše, a onda gledamo novu seriju Orlova od čak 9:0, za prednost od 17:5.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sport Klub (@sport.klub)

Sve je sjajno funkcionisalo u igri naše selekcije, igralo se brzo i efikasno, a Portorikanci nisu uspeli da isprate ritam naših košarkaša.

U jednom momentu je Srbija imala +18, ali su protivnici uspeli da smanje prednost sa dve trojke u nizu, pa je posle prve deonice bilo 27:15.

Srbija je nastavila u istom ritmu, a prednost je rasla. Aleksa Avramović je drugi period počeo pogotkom uz faul, dok je potom i Gudurić pogodio za 2.

during the FIBA World Cup 2023 Group B match between Srbija and Puerto Rico at Araneta Coliseum on August 28, 2023 in Manila, Philippines. (Photo by Starsport.rs ©)

Vrlo brzo, Vanja Marinković je pogodio trojku, a onda je nove poene postigao Avramović.

Iz minuta u minut gledali smo nove maksimalne prednosti naše selekcije.

Nakon što se nešto lošije uveo u duel, Bogdanović pogađa trojku za 51:21, a potom i polaganje za +32 Orlova.

Igra se vrlo brzo, a sve to omogućilo je Portoriku da postigne dve vezane trojke. Posle prvog poluvremena, rezultat je bio 57:27 u korist naše reprezentacije.

DRUGO POLUVREME:

Portoriko znatno bolje otvara drugo poluvreme, serijom 5:0. Nakon poena Jovića i slobodnih bacanja Dobrića, portoriko nastavlja sa sjajnom igrom i pogađa dve trojke.

Južnoamerička selekcija je polako smanjivala razliku, a ona je u jednom momentu iznosila 22, nakon čega je Pešić tražio minut odmora.

Seriju Portorika, prekinuo je Bogdanović, ali su protivnici brzo uzvratili.

Opustili su se potpuno Orlovi, što su protivnici sjajno iskoristili, a gotovo su prepolovili prednost Srbije. Na kraju treće deonice, bilo je 17 razlike.

during the FIBA World Cup 2023 Group B match between Srbija and Puerto Rico at Araneta Coliseum on August 28, 2023 in Manila, Philippines. (Photo by Starsport.rs ©)

Portorikanci nastavljaju u ludom ritmu i u poslednjoj četvrtini, spuštaju prvo razliku na 14, a potom i na -10.

Ipak, Srbija ne dozvoljava Portoriku da se približi još više i pravi seriju od 10:0 za 91:71.

Na kraju je utakmica mirno privedena kraju i Srbije je slavila sa 94:77.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sport Klub (@sport.klub)

Koliko Srbija može na Svetskom prvenstvu u košarci?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter