0
Košarka

FOTO: FIBA Basketball World Cup 2023 🏆 @FIBAWC/ Twitter

KANADA DEMONSTRIRALA SILU: Francuzi poniženi na startu Mundobasketa! (VIDEO)

Objavljeno: 25.08.23 u 18:48

Šej Gildžius-Aleksander režirao šou u Džakarti!

U derbiju 1. kola grupe H na Svetskom prvenstvu u košarci reprezentacija Kanade ubedljivo je savladala selekciju Francuske. Trikolori su doslovno poniženi u Džakarti pred više od 12 hiljada navijača. Jasno je da Kanada važi za jednog od glavnih favorita, ali u to društvo je barem do danas spadala i poražena selekcija.

Teško da se uoči utakmice mogao pretpostaviti ovakav ishod. Kanađani su slavili rezultatom 95:65.

Izabranici Vensana Kolea su bolje otvorili meč i čvrstom defanzivom su sprečili rivala da od starta ‘zatrpa’ njihov koš. Francuska je povela sa 18:14 na kraju prve deonice, ali postepeno je ‘gubila konce’ u igri.

Kanađani su do poluvremena uspeli da steknu skromnu prednost od tri poena, a onda su ‘zaplesali’ posle najduže pauze i slomili otpor nemoćnih Trikolora.

U pobedničkom timu najbolji je bio Šej Gildžius-Aleksander sa 36 indeksnih poena, preciznije učinkom od 27 poena, 13 skokova i šest asistencija.  Olinik ga ja ispratio sa 18 poena.

U redovima Francuske istakao se Evan Furnije sa 21 postignutim poenom, tri uhvaćene lopte i jednom asistencijom.

Standings provided by Sofascore
4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter