1
Fudbal

FOTO: Starsport

PRAVDA PONOVO NIJE ISTA ZA SVE: UEFA opet nema milosti prema srpskim klubovima!

Objavljeno: 23.08.23 u 11:15

Da li je ovo prestrogo?

UEFA ponovo pokazuje oštrinu prema klubovima u Srbiji, pa su ovog puta Partizan kaznili novačno 70 hiljada evra i zatvaranjem 17 hiljada mesta na stadiona. Razlozi su navodni ispadi na susretu protiv Sabaha u okviru kvalifikacija za Ligu Konferencija.

U saopštenju evropske kuće fudbala se navodi da je aktivirana opomena iz marta meseca kada su imali rasitičke ispade na meču protiv Šefira Ligi Konferencija, pa će zbog toga Partizan morati da zatvori deo tribina za još 2000 mesta. Klub će platiti 30 hiljada evra zbog upada navijača na teren, a 10 hiljada zbog uvredljiih poruka.

Takođe, ova fudbalska organizacija navela je i pojedinačne razloge zbog čega su ‘crno-beli’ ponovo platili ceh.

-Vređanje LGBT populacije. Evropska kuća fudbala je skroz netolerantna na ovakvo ponašanje najvatrenijih pristalica tima iz  Humske, a ne interesuje ih kome su upućene reči (bilo da je sudiji, igraču, upravi), svejedno ne sme se korsitit kao pogrdne  i da njihova prava ne budu narušena.

-Vređanje službenih lica, u ovom slučaju sudije. ‘Grobarima’ nije bilo pravo kada je glavni arbitar Bartoš Frankovski ponovio poslednji penal gostiju, pa su uputili razne psovke. Ovu situaciju navela pod rasizmom, pošto se nalazi reč ‘ciganska.

-Takođe vezano za situaciju kod poslednjeg jednanesterca. Kada je Jovanović odbranio prvi put penal, navijač Partizana je uleteo u teren kako bi proslavio uspeh njegovog tima. Upad na teren se najstrože kažnjava, a UEFU ne zanima da li je to bilo dete ili neka odrasla osoba.

Podsetimo, UEFA je kaznila Dinamo Zagreb nepisustvovanjem njihovih navijača na gostujućim utakmicama, a razlog je ubistvo 29-godišnjeg navijača AEK-a Mihalisa Kacurisa U sapoštenju su naveli da je prisustvo Bed blu Bojsa visokorizično, a takođe su im naložili koje stavke treba sve da ispune.

Sve u svemu, ponovo je krovna fudbalska organizacija pokazala da je prestroga prema srpskim klubovima i da je popustljiva prema nekima u regionu koji su mnogo gore stvarili uradili. Da je to što su uradili pristlaice hrvatskog tima, neki naši navijači, verovatno više ne bi imalo pravo na postojanje.

6
7

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter