0
Fudbal

FOTO: Twitter/GNK Dinamo

UEFA SANKCIONISALA DINAMO ZAGREB: Stroge mere za Hrvate!

Objavljeno: 20.08.23 u 09:15

Mala je ovo kazna naspram učinjenog.

Evropska kuća fudbala kaznila je fudbalski klub Dinamo Zagreb zabranom njihovih najvatrenijih pristalica na gostujućim terenima.  UEFA je u saopštenju navela da su utakmice u kojima učestvuju njihovi navijači visokorizične.

-Prema proceni UEFA, sve utakmice u kojima učestvuju gostujući navijači Dinama smatraju se visokorizičnim, a to je nažalost potvrđeno težinom incidenata zbog prisutnosti navijača Dinamo u Atini, uprkos odluci da im se ne prodaju karte za dotičnu utakmicu. To je takođe istaknuto u izveštaju koje sadrži informacije o incidentima koje su grčke vlasti dostavile. – poručuju iz te organizacije.

Takođe, moraju da vode računa i o ponašanju na domaćem terenu i da se preduzmu sve bezbedonosne mere kada dolaze gostujući navijači. Podsetimo, Dinamo je ispao iz kvalifikacija za Ligu šampiona, jer su u ukupnom rezultatu 3:2 poraženi od AEK-a (1:0 i 2:2). Oni će u doigravanju za Ligu Evrope odmeriti snage sa Spartom iz Praga.

Razlog ovakve odluke UEFE je zbog ubistva navijača AEK-a 29-godišnjeg Mihalisa Kacurisa od strane ‘Bed blu Bojsa’. Prvi meč ova dva tima je trebao da igra 8. avgusta, ali se zbog tog stravičnog incidenta odložio, pa se u Atini igralo sinoć, a četiri dana ranije u  Zagrebu. 

Krovna fudbalska organizacija je i pre poručila da navijači Dinama ne budu na toj utakmici, jer ona proglašena visokorizičnom zbog bratsva navijača hrvatskog tima i Panatinaikosa.

7
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter