1
Fudbal

FOTO: Twitter/@gnkdinamo

OVO SU STAVKE KOJE DINAMO MORA DA ISPUNI: UEFA naložila Hrvatima određene mere!

Objavljeno: 20.08.23 u 09:35

Da li će ispuniti ovo?

UEFA je rešila da zavede red i mir, pa je naložila čelnicima Dinamo Zagreba kakve mere treba da sprovedu kako bi se slični incidenti ne bi dogodili više. Od hrvatskom tima se traži da mora da sarađuje u političkim, javnim, bezbedonosnim organima i fudbalskim telima.

Takođe, moraju da osmisle strategiju i istu sprovedu da se fudbalsko nasilje na tribinama i van nje iskoreni. Naredna stavka je da  Dinamo pošalje evropskoj kući fudbala izveštaj sa detaljima oko rešavanja ovog problema. Zagrepčani će morati da gostujućim pristalicama garantuju bezbednost.

-Dok FK Dinamo i njihovi protivnici moraju dati sve od sebe kako bi sprečili navijače FK Dinama da putuju, gostujuće ekipe koje putuju u Hrvatsku mogu i dalje dobijati punu alokaciju ulaznica, a FK Dinamo i nadležna javna tela moraju preduzeti potrebne mere kako bi osigurali sigurnost gostujućih navijača. – navode iz UEFE.

Podsetimo, krvona fudbalska organizacija kaznila je Dinamo zabranom njihovih najvatrenijih pristalica na gostujućim terenima. Oni su u saopštenju naveli da su događaju u kojima učestvuju njihovi navijači visokorizične. Razlog ovakve odluke UEFE je zbog ubistva navijača AEK-a 29-godišnjeg Mihalisa Kacurisa od strane ‘Bed blu Bojsa’. 

Prvi meč ova dva tima je trebao da igra 8. avgusta, ali se zbog tog stravičnog incidenta odložio, pa se u Atini igralo sinoć, a četiri dana ranije u  Zagrebu.  UEFA je  i pre poručila da navijači Dinama ne budu na toj utakmici, jer ona proglašena visokorizičnom zbog bratsva navijača hrvatskog tima i Panatinaikosa.

Dinamo je ispao iz kvalifikacija za Ligu šampiona, jer su u ukupnom rezultatu 3:2 poraženi od AEK-a (1:0 i 2:2). Oni će u doigravanju za Ligu Evrope odmeriti snage sa Spartom iz Praga.

2
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter