3
Fudbal

FOTO: FK Partizan

‘CRNO-BELI’ VEČERAS ZA KLUB, NAVIJAČE, SRPSKI FUDBAL: Da li izabranici Igora Duljaja mogu do preokreta!? (VIDEO)

Objavljeno: 17.08.23 u 10:25

Očekuje nas zanimljiva utakmica.

Fudbaleri Partizana večeras dočekuju Sabah u okviru kvalifikacija za Ligu Konferencija na stadionu u Humskoj od 21 čas. U oči ovog duela, Igor Duljaj je pozvao navijače u što većem broju kako bi pružili podršku svojim ljubimcima u jednom teškom zadatku, a to je da nadoknade zaostatak od 2:0 iz prvog susreta.

Crno-beli’ večeras igraju za čast kluba, takođe moraju da poprave utisak navijača, ali i za srpski fudbal. Naime. naši timovi su u ovim kvalifiacijama loše počeli. Vojvodina je ispala od APOELA-a u doigravanju za Ligu Konferencija, TSC je doživeo debakl od Brage,Partizan takođe loše prošao od Sabaha u prvoj utakmici.

Ovim rezultatima koeficijent našeg fudbala dolazi do pada, pa bi sada sa 11. mesta mogao znatno da se spusti pošto do sada nijedna ekipa nije ostvarila makar bod. Jedini tim koji još uvek nije igrao u ovim kvalifikacijama je Čukarički, koji čeka pobednika iz duela Olimpijakos-Genk.

Trenutno je Srbija na 13. mestu sa 27.715 bodova, što je za dve manje od kako su počele kvalifikacije, a sada su ispred nas  Turska Austrija. Ako se ovako nastavi, mogli bi da odemo još par pozicija na dole, a ispred nas bi onda bili Grčka, Izarel, Danska, Češka, Ukrajina itd.

Ako nijedan klub ne bude napravio neki bolji rezultat, Srbija gubi mesto u Ligi šampiona, pa će onda šampion ići od drugog kola kvalifikacija, a imaćemo jedno mesto u Ligi Evrope. Tako da ako niko se ne kvalifikuje u Evropu, onda moramo da se uzdamo u kvalitet Crvene zvezde, koja će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona.

Zato večeras ne navijamo samo za Partizan, već i za celokupni srpski fudbal, jer ovo bi štetilo svim klubovima.

Podsetimo, Srbija ove sezone ima jednog direktong učesnika u Ligi šampiona Crvenu zvezdu, jedan tim u kvalifikacijama za najelitnije evropsko takmičenje TSC, jednog u kvalifikacijama za Ligu Evrope i dva u kvalifikacijama za Ligu Konferencija Partizan Vojvodina.

2
1

3 Komentara

  1. Kako to mislite za srpski fudbal kad svi znamo da je Partizai osnovan u Zagrebu?
    A i Severina je hrvatica ako sam dobro razumeo..

    2
    2
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter