2
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

DULJAJEVO OPŠIRNO IZLAGANJE PRED SABAH: Pozvao je legende i poslao posebnu poruku igračima i Grobarima! (VIDEO)

Objavljeno: 16.08.23 u 12:54

Nada se podršci sa tribina.

Fudbaleri Partizana će u četvrtak igrati revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Sabaha iz Azerbejdžana. Srpski tim je u prvom susretu poraženi sa 2:0, a sutra će pokušati da pred svojim navijačima nadoknade zaostatak i prođu u plej-of.

– Bilo je sve loše, sve suprotno od onoga kako smo nastupili na onoj utakmici. Rekao sam da smo razočarali navijače, rekli smo i da nećemo da pričamo o tom meču jer imamo bitan meč protiv Radničkog iz Niša. Ono što tražim od svojih igrača, jeste da budemo agresivni od starta, da stavimo do znanja protivniku, bez obzira što imamo respekt, da ćemo pred svojim navijačima krenuti agresivno od starta. Moramo da budemo strpljivi, kao protiv Radničkog, gde smo dali dva gola u kratkom vremenskom razmaku. Ne nadam se, nego verujem da će igrači pocepati ovaj teren koji je nov napravljen, pa neka ga ponovo prave – počeo je trener Partizana Igor Duljaj konferenciju za medije.

Upitan je trener crno-belih o tome da li je Sabah dao maksimum i da li bi poraz bio katastrofa.

– Nije lako kada izgubite jednu takvu utakmicu, iako su svi očekivali da ćemo se prošetati. Ja sam bio oprezan, jer nekoliko igrača nisu igrali. Igrači koji su došli u Partizan su svesni gde smo došli, mi nismo odlagali nijednu utakmicu, jer se moji igrači spremaju kroz te utakmice. Naravno da će tu biti oscilacija, kao protiv Radničkog, kao i protiv Sabaha, gde je sve bilo kriminalno, ali ja sam sve preuzeo na sebe, da sam ja odgovoran. Ja verujem u svoje igrače, ti momci sutra imaju podršku i ta podrška, kao što je bila u Bačkoj Topoli, u Novom Sadu, protiv Niša isto, samo podrška i pozitivno. Ako momci budu grešili, dajte im podršku, jer će dati sve od sebe. Ne jurimo tri gola razlike, idemo korak po korak, to su dva gola razlike. Agresivno, pametno, 90 ili 120 mintua, čim izađu, da odmah daju maksimum. Kako oni, tako i mi sa klupe, tako i navijači. Nikome se ne dodvoravam. Pozivam navijače, popularne su cene karata 299 dinara, dođite i podržite ove igrače, jer im mnogo znači.

Istakao je strateg Partizana da se njegov tim i dalje uigrava.

– I kada smo imali pozitivne rezultate, iako su neki očekivali da ćemo osvojiti možda jedan ili dva boda, da ćemo biti u velikom zaostatku za rivalima, momci su pokazali da imamo kvalitet. Ja sam rekao da ćemo u Sloveniju otići sa jednim, potom uigravati drugi, a igrati sa trećim timom. Sverina je igrao posle 10 dana, Kalulu je imao 2-3 treninga. Žao mi je, imamo i Šehovića koji odlično radi, dobiće šansu, tu je i Saničanin koji je reprezentativac svoje zemlje, doći će njihovo vreme, ali je bitno da ne lažeš igrače i ako im nešto obećaš, moraš i da ispuniš to. Mi i dalje imamo tri štopera, čekamo četvrtog. I dalje čekamo jedno krilo, ne zato što ne verujemo u Trifunoviča ili Jevremovića, već nam treba neko koga kada ubacite, on odmah može da da doprinos.

U svojoj istoriji, crno-beli nikada nisu nadoknadili zaostatak od 2:0.

– Nisam znao za taj podatak, ja sam rekao da se ne nadam, već verujem. Imamo protivnika koji je odmarao, nije igrao prošlu utakmicu, ali ne tražim alibi, umor ne postoji, tek smo počeli da igramo, ubeđen sam i verujem da ćemo nadoknaditi ta dva gola razlike.

Novinari su upitali Duljaja i o tome kakva atmosfera vlada u timu, kao i koliki pritisak osećaju igrači sada.

– Evropa donosi novac, ali posle ove utakmice i dalje mora da se živi, da Partizan ima ekipu koja može da se bori cele sezone. Jedna utakmica može mnogo da donese i odnese, ali bitno je ko ostaje i kakva ekipa ostaje. Ekipa je svesna šta možemo da dobijemo. Pritisak već imate kada izgubite 2:0 u prvom meču, ali sve to nestaje kada izađete na teren i imate podršku navijača, taj vetar u leđa može mnogo da donese, čak i onima koji ne veruju, a ima onih koji ne veruju. Važno je da ovi momci veruju.

Matheus Bonifacio Saldanha (L) celebrates after scoring a goal with head coach Igor Duljaj during the Mozzart Super Liga 2023/2024 match between FK TSC Backa Topola and FK Partizan at stadium TSC Arena on July 29, 2023 in Beograd, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Imao je i posebnu motivacionu poruku za igrače.

– Nije, da je lepo bio bi neko drugi ovde. Ja volim kada je teško, tada možeš da vidiš koliko si jak ili slab. Ja volim da pritisak bude na meni, ne na ovim momcima. Oni su konstantno na telefonu, čitaju komentare, ne možeš da se izboriš sa time. Moraš da znaš ko si i šta si, postoji jedna stvar, pravda i nepravda ne mogu da pobede rad. Jeste teška situacija, ali uvek sa osmehom i verom.

Poseban savet, Duljaj je dobio od Ljubiše Tumbakovića, ali otkriva i da se čuo sa drugim legendama crno-belih.

– Čuo sam se i sa dosta igrača i trenera, kao što su Bata Mirković, Vermezović, Tumaković, Petrić, Buda Vujačić, nije sramota pitati pametnije… Tumbaković mi je rekao, ti si unutra, najbolje znaš. Savet svako može da ti da savet, ali kao što je naš najveći trener rekao, ti si unutra i ti osećaš ekipu. Motivacija je kada izađu na teren i vide publiku, nema bolje motivacije. Kada izađeš na teren, čuješ podršku, sve pada u vodu i samo napred.

Postoji mogućnost i da vidimo promene u startnih 11.

– Možda bude jedna ili eventualno dve promene. Kada nešto kažem, onda se nešto nepredviđeno desi na treningu, tim znam, samo da sve prođe kako treba na treningu.

I proed prednosti od 2:0, Duljaj ne veruje da će se Sabah zatvoriti.

– Odlična prednost, ne verujem da će se zatvoriti, imaju odličnog trenera, koji je mlad i perspetkivan, dobro su napravili analizu. Sve pada u vodu sa planovima ako neko primi gol. Nadam se da ćemo mi dati gol, ako ga ne postignemo prvi, idemo dalje, publika će nas gurati napred kada igrači izgube snagu.

3
2

2 Komentara

  1. Igore dzaba molis navijace da dodju nece ih biti koliko bi bilo da smo ova tri kola uzeli 9 bodova i da smo pokazali da smo stvarno spremni sa gol razlikom makar + 9 kao pre ovako navijaci neveruju u prolaz mozda na jedvite jade i sa srecom da prodjemo i nece doci isto zato kako ti rece prolaz donosi zaradu opet vam se vrte samo pare po glavi a ne dali igraci imaju zavidnu kondiciju da pocepaju protivnika em smo spora ekipa em zelimo da se usetamo u gol jalova je nasa igra bez ideje mnogo lopta ide bez cilja napred pa opet golmanu i tako u krug a gola nigde pogledaj malo Zvezdu brze kontre ubijaju povratne na 16 metara i opa gol pa jer to neka golema taktika ali nema se brzih igraca i kondicije pusti mlade trifke brz uradice gol.

    0
    0
    Odgovori
  2. Nekada se i posle tri ili cetiri gola minusa verovalo u dalji poraz ali Partizan nekada i ovaj danasnji se ne mogu ni priblizno uporedjivati. Ma koliko bio stari Grobar koji je uvak podrzavao i verovao u fudbalere jer se nekada uvek imalo na koga osloniti ili od nasih klinaca uvek neko mogao eksplodirati danas tu veru vise nemam jer jednostavno mi danas nemamo vise nista, ni jednog istinskog dobrog fudbalera kao ni neke klince koje jedva cekas da vidis u prvoj postavi. Cemu se nadati vise ? Partizan je ova uprava unakazila i dusa me boli kada vidim da im jos niko ne moze nista dok Partizan polako ali sigurno nestaje.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter