0
Atletika

Ivana Vuleta Gold medal Zlatna Medalja skok u dalj World Athletics Championships Belgrade 2022 Beograd, 20.03.2022. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

NAŠU ZEMLJU PREDSTAVLJA DEVETORO TAKMIČARA: Atletičari spremni za SP u Budimpešti!

Objavljeno: 16.08.23 u 12:11

U toku je završna faza priprema.

Svetsko atletsko prvenstvo za seniore i seniorke ulazi u završnu fazu priprema, a Srbija je ponosno objavila svoj tim od devetoro izuzetno talentovanih atletičara koji će braniti boje zemlje na ovom prestižnom događaju. Prvenstvo će se održati od 19. do 27. avgusta u prelepom okruženju Budimpešte, a svi pogledi će biti usmereni ka izvanrednim atletičarima iz više od 200 zemalja širom sveta.

U skoku udalj, Srbija će imati dve atletičarke, Ivanu Vuletu i Milicu Gardašević, u skoku uvis takmičiće Angelina Topić u ženskoj konkurenciji, dok će u muškoj skakati Slavko Stević. U bacanju koplja, takođe ćemo imati dve takmičarke, Adrianu Vilagoš i Mariju Vučenović, kao i u bacanju kugle, Asmira Kolašinca i Armina Sinančevića. Elzan Bibić trčaće na 1500 m.

Bacanje koplja donosi dodatnu uzbuđenost jer će naša zemlja imati dve izvanredne takmičarke, Adrianu Vilagoš i Mariju Vučenović, spremne da izmere svoje snage s ostalim svetskim snagama. Takođe, Asmir Kolašinac i Armin Sinančević će se takmičiti u bacanju kugle, donoseći dodatnu napetost i nadu za odlične rezultate.

Jedan od naših najbržih trkača, Elzan Bibić, suočiće se s izazovom trke na 1500 metara, spremajući se da pokaže svoju izdržljivost i brzinu.

Prvi dan takmičenja, 19. avgust, donosi uzbuđenje s prvim kvalifikacijama u bacanju kugle već od 10.30 časova. Kasnije tog dana, iste discipline, ali u finalu, obećavaju pravu sportsku atrakciju, zakazanu za 20.35 časova. Takođe, skok udalj će doživeti svoje kvalifikacije u 12.25 časova, dok će trka na 1500 metara biti izazovna, a kvalifikacije su u 19 časova.

Srbija je spremna za atletski spektakl u Budimpešti, sa svojim izuzetnim atletičarima koji će dati sve od sebe da ostvare izvanredne rezultate i donesu radost svojoj zemlji. Navijamo za naše atlete i atletičarke dok se suočavaju s najvećim izazovima na svetu!

Prenos takmičenja biće na kanalu Radio-televizije Srbije (RTS) kao i na kanalima Eurosporta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter