0
Fudbal

FOTO: Twitter/FC Bayern München

KEJN ODUŠEVLJEN DOČEKOM U BAJERNU: ‘Želim da se borim za Ligu šampiona, za titule!’

Objavljeno: 13.08.23 u 15:35

‘Ovo je moj prvi transfer u kojem sam učestvovao.’

Novi fudbaler Bajerna. Hari Kejn, sinoć je debitovao za novi klub, ali su ‘bavarci’ ubedljivo poraženi od Lajpciga Super kupu Nemačke rezultatom 3:0. Kapiten engleske reprezentacije imao je priliku da osvoji prvi trofej u karijeru, međutim, to se nije dogodilo, pa će morati da sačeka kraj sezone.

Kejn je rekao da je doček na sinoćnoj utakmici bio magičan.

-Neverovatno iskustvo. Doček na sinoćnjoj utakmici je bio magičan. Želim da se borim za Ligu šampiona, za titule. Radujem se tom izazovu. – naveo je Englez.

Dodao je da je bila naporna sedmica i da je ovo bio njegov prvi transfer u kom je učestvovao i poželeo sve najlepše svom bivšem klubu.

-Bila je naporna sedmica. Ovo je moj prvi transfer u kojem sam učestvovao. Srećan sam što sam ovde. Želim Totenhemu sve najbolje, Danijelu Leviju takođe. Moj fokus je sada ovde, pokušavam da pomognem timu. Proveo sam celu karijeru i život u Engleskoj. Biće potrebno malo vremena da se prilagodim na novu ligu, timove. Prilagođavao sam se tokom karijere u Totenhemu i reprezentaciji, to ću raditi i ovde. – poručio je.

Dotakao se i finala Lige šampiona koje će se igrati naredne godine na Vembliju.

-Igrati na Vembliju je uzbudljivo. Šansa za trijumf na Vembliju bila bi neverovatna za mene. Nadam se da možemo to da postignemo. – istakao je Hari.

Njegov sadašnji klub je pre nekoliko godina savladao Totenhem u grupnoj fazi sa čak 7:2, a on je kazao da se toga i ne seća.

-Ne sećam se te utakmice. To nije uticalo na moju odluku. Bajern je već dugo veliki klub. – jasan je.

Na kraju se osvrnuo i na novac koji su čelnici nemačkog giganta morali da izdvoje za njega.

-To je mnogo novca. Osećam odgovornost. Platili su kako bi pokušali da naprave velike stvari, ja želim da postignem velike stvari. Na istom smo putu. – zaključio je Kejn.

Podsetimo, Hari Kejn je nakon 14 godina napustio Totenhem i pojačao redove Bajerna, a visina transfera iznosila je 100 miliona evra, a ugovor je potpisao do 2027. godine. Međutim, nije sve išlo glatko, ‘pevci’ su pre ove odbili dve ponude ‘bavaraca’ od 70 i 80 miliona evra.

FOTO: Twitter/ FC Bayern München
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter