0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

RUTINSKA POBEDA SRPSKOG ŠAMPIONA: Kraso ponovo igrač utakmice, nastavlja se dominacija crveno-belih! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 06.08.23 u 18:57

Ubedljiv trijumf izabranika Baraka Bahara!

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su trijumf u drugoj rundi Mozzart bet Superlige Srbije! Na ‘Marakani‘ je savladan Napredak iz Kruševca, sa ubedljivih 4:0. Dva gola delo su sjajnog Žana Filipa Krasoa, dok su mrežu rivala po jednom zatresli Osman Bukari i Srđan Mijailović.

Ekipa koju sa klupe predvodi Barak Bahar jedina je uz Čukarički ostvarila maksimalan učinak na startu nove sezone u elitnom rangu srpskog fudbala. 

FOTO: STARSPORT

Već posle 73 sekunde meča mladi Đeković je napravio nesmotren potez i faulirao je Stefana Mitrovića u srcu kaznenog prostora. Ofanzivac crveno-belih je sklonio loptu u stranu, a defanzivac kluba iz Kruševca je neoprezno startovao.

Sudija Đorđević je odmah pokazao na belu tačku. Dugo se gledao usporeni snimak u VAR sobi, zbog potencijalnog ofsajda, ali nakon što je utvrđena regularnost odgovornost je preuzeo Žan Filip Kraso. 

Sjajni napadač je zatresao mrežu na rutinski način i postigao već treći pogodak od starta sezone u elitnom rangu srpskog fudbala.

Odmah nakon primljenog gola gosti su istrčali i više nego solidan kontranapad. Kreativnu i hitru akciju završio je Dušan Stoiljković, nepreciznim udarcem iskosa pored gola.

Zvezda je preuzela inicijativu, ali nije stvarala ozbiljnije prilike. Prvi koliko, toliko opasan pokušaj delo je Osmana Bukarija, koji je nakon solo prodora po desnom krilu šutirao neprecizno iz velike udaljenosti.

Napredak je u 19. minutu nakon nespretne reakcije Milana Rodića izborio prvi od tri vezana udarca iz ugla. Gostujući sastav nije značajno zapretio srpskom šampionu.

FOTO: STARSPORT

Marko Stamenić je u 24. minutu pokušao sa skoro 30 metera udaljenosti, ali šut slabog inteziteta je prošao pored stative.

Vezista sa Novog Zelenda je pokazao ‘magiju’ koju poseduje, vezao je nekoliko atraktivnih driblinga, a potom poslao centaršut u kazneni prostor. Vladimir Lučić je uspeo da umiri loptu, namesti se i šutira iz teške pozicije, ali klizav teren mu je onemogućio da akciju završi na željeni način.

Ponovo je Osman Bukari ‘zaplesao’ po desnom boku, posle serije driblinga uposlio Krasoa, koji je po ko zna koji put pokazao fudbalsku inteligenciju koja ga odlikuje. Žan Filip Kraso je fantastično asistirao, a dupli pas je završen pogotkom reprezentativca Gane iz ‘mrtvog ugla’. Ovom prilikom loše je reagovao golman Napretka.

Samo 120 sekundi kasnije, Lučić je poslao odličnu povratnu loptu, a Srđan Mijailović je nakon mirnog pogleda ka golu plasirao loptu direktno u mrežu rivala. Izuzetno precizan udarac sa 25 metara udaljenosti bio je nerešiva enigma za Vladimira Bajića.

Umalo je Kraso ponovo savladao Bajića u sudijskoj nadoknadi, ali njegov ubojiti šut je izblokiran.

Već u 50. minutu, bravura Vladimira Lučića bila je dovoljna da se iz igre ‘izbaci’ odbrana gostujućeg tima. Najpre je dosuđen penal, ali posle reakcije VAR sobe odluka je promenjena i srpski šampion je dobio slobodan udarac.

Trostruku izmenu u 58. minutu načinio je Barak Bahar. Jovan Šljivić, Kosta Nedeljković i Nemanja Milunović zamenili su Aleksandra Dragovića, Vladimira Lučića i Srđana Mijailovića. 

Prvi udarac u okvir gola Omrija Glazera viđen je u 59. minutu, a Izraelac je pokušaj Đekovića zaustavio bez problema.

Gosti su najopasnije zapretili u 65. minutu, ali je Glazer još jednom pokazao svoj kvalitet i sprečio snažan šut sa ivice kaznenog prostora.

U 70. minutu Irakli Azarov je zamenio Milana Rodića. 

U 72. minutu Žan Filip Kraso je ponovo zasijao u punom sjaju. Dugo se golgeter nameštao na ivici šesnaesterca, potom je usledio okret, a zatim u milimetar precizan šut za 4:0. 

Dvostruki strelac (Kraso) napustio je teren u 81. minutu, a umesto njega šansu je dobio Kings Kangva.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata, uprkos šansama na obe strane. Konkretnija je bila ekipa u crveno-beloj opremi. 

Standings provided by Sofascore
3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter