0
Košarka

Svetislav Pesic Czech - Serbia, Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, Ceska - Srbija, 3.9.2022. Prag, Ceska photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

SELEKTOR ‘ORLOVA’ O POVREĐENIM IGRAČIMA: ‘Uvek ima rešenja!’

Objavljeno: 05.08.23 u 15:20

 ‘Želimo da se predstavimo u dobrom svetlu’.

Reprezentacija Srbije je u okviru priprema za Mundobasket koji će se održati od 25. avgusta do 10. septembra odigrala dva kontrolna susreta, protiv BIH Poljske. Tim Svetislava Pešića je dobio oba meča i pokazao da se radi o ozbiljnoj ekipi.

Popularni ‘Kari’ je nedavno objavio spisak igrača koji će putovati na ovu smotru. Naš selektor je imao muka oko sastavljanja spiska pošto su svoje učešće otkazali Jokić, Kalinić, Micić, Jović i Jaramaz, a to nizu su se zbog povreda pridružili i Pokuševski Jaramaz. 

Orlovi’ će naredni meč igrati protiv Grče 8. avgusta u Atini, a osim  ‘helena’ za protivnike će imati još i Italiju, takođe u Atini.  Nakon toga u Beogradu očekuje duel sa protivnikom iz Grupe, Portorikom, a meč je na programu 16. avgusta, zatim četiri dana kasnije protiv Kine i kao generalna proba dolazi Brazil 21. avgusta.

Pešić se prvi put obratio javnosti nakon prozivke i rekao da su uslovi fantastični. Takođe, govorio je i ono što ge je najviše mučilo, a to su povređeni igrači.

-Ja uvek kažem nema problema, ima rešenja. Žao nam je što Jaramaz i Pokuševski nisu mogli da nastave, imamo situaciju sa Trifunović i Smailagićem. Oni su još u procesu rehabilitacije, očekujemo svaki dan da se priključe, videćemo kako će to da ide. Što se tiče ostalih oni su dosta dobri, imali smo dve utakmice, dve trening utakmice.- naveo je on.

Istakao je da želi da se predstave u najboljem svetlu.

-Nije bilo tajnih ili bilo kakvih, već želja da budemo sami, da možemo da treniramo, a ne da igramo. To se pokazalo kao pun pogodak, imali smo dosta dobre, ambiciozne i agresivne protivnike koji se spremaju za kvalifikacije za Olimpijske igre. Sada počinju utakmice na Akropolis kupu u Atini, to su prve zvanične utakmice, nadamo se da će nam pomoći dosta jer smo u procesu uigravanja. Želimo da se predstavimo u dobrom svetlu. – poručio je Svetislav Pešić.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter