0
Košarka

head coach Svetislav Pesic Srbija - Turska kvalifikacije za svetsko prvenstvo, FIBA Beograd, Srbija, 14.11.2022. Novembar 14. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

PEŠIĆ ZADOVOLJAN NAKON DVA PRIPREMNA MEČA: ‘Radujem se Joviću i Bogdanu!’

Objavljeno: 05.08.23 u 14:50

 ‘Uvek je ekipa sastavljena i od mladih i od iskusnih’.

U toku su pripreme za Mundobasket koji će se odrđati od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i na Filipinima. Nacionalni tim Srbije se grupi B, sa Južnim Sudanom. Kinom i Portorikom, a selektor ‘orlova‘ Svetislav Pešić je nedavno objavio spisak igrača koji će putovati na ovu smotru.

Naš selektor je imao muka oko sastavljanja spiska pošto su svoje učešće otkazali Jokić, Kalinić, Micić, Jović i Jaramaz, a to nizu su se zbog povreda pridružili i Pokuševski Jaramaz. Ekspedicija Svetislava Pešića je odigrala dve pripremne utakmice i u obe trijumfovala.

Protivnici su bili BIH i Poljska, a oba susreta su bila zatvorenog tipa, dok će naredni biti otvoren, a to je protiv Grčke Atini 8. avgusta. ‘Karijevi’ puleni će osim ‘helena’ 8. avgusta imati za protivnike još i Italiju, takođe u Atini.  Nakon toga u Beogradu očekuje duel sa protivnikom iz Grupe, Portorikom, a meč je na programu 16. avgusta, zatim četiri dana kasnije protiv Kine i kao generalna proba dolazi Brazil 21. avgusta.

Selektor ‘orlova’ Svetislav Pešić se prvi put obratio javnosti nakon prozivke i rekao da su uslovi fantastični.

Poslednji dan boravka ovde u pravom raju jer su uslovi fantastični, ne samo u ovoj hali, već i sve što se dešava oko hale. To nam je baš godilo i pomoglo da uđemo u trening, da dobro radimo, entuzijazam je bio na visokom nivou, to nam je u ovom trenutku, sa obzirom na novonastale probleme. – naveo je on.

Dodao je da se raduje zbog Jovića Bogdana.

-Radujem se Joviću i Bogdanu, Bogdan je pokazao ne samo individualni kvalitet, već je vođa tima i posvećen i sebi i drugima. Uvek kažem da se posveti samo sebi i pomažeš ekipi punom snagom. Veoma poštujem odluku Stefana Jovića da u jednoj teškoj situaciji sa obzirom na zdravstvenu situaciju u njegovoj porodici. Priključio se reprezentaciji, njegovo iskustvo i znanje odmah se to primetilo. – istakao je Pešić.

Kazao je da će iskustvo Jovića Bogdanovića dosta pomoći.

-Olakšanje za sve ostale igrače zbog njegovog iskustva, on će da pomogne Guduriću i Avramoviću koji su pokazali da će biti prave vođe na pozicijama koje su veoma važne. Radujem se da su i Stefan i Bogdan u ekipi njihovo znanje će mnogo značiti. Uvek je ekipa sastavljena i od mladih i od iskusnih. Simanić i Petrušev, Nikola Jović koji je po prvi put ovako, već je bio priključen u prozorima, napredovao je dosta i ojačao.  Igra sa mnogo samopouzdanja, zadovoljni smo kako se ponaša, daju dodatni entuzijazam i srećni smo da su tu.  – poručio je on.

Na kraju je kazao da samo da ih posluži zdravlje i mimoiđu povrede, ova ekipa može da ostvari ciljeve.

-Ukupno gledano, sve je dobro, samo da nas malo zdravlje posluži, da nas povrede mimoiđu i mislim da bismo mogli da napravimo dobru ekipu koja može da ostvari ciljeve koje smo postavili bez obzira na sve. – zaključio je Svetislav Pešić.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

Kako ocenjujete dosadašnji rad Baraka Bahara u Crvenoj zvezdi?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter