1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

BARAK BAHAR: ‘Ne volim da pričam o prošlosti! Moja filozofija je da uvek pobeđujemo!’ (VIDEO)

Objavljeno: 04.08.23 u 14:25

Novi izazov za crveno-bele!

Šef stručnog štaba Crvene zvezde – Barak Bahar je izneo očekivanja pred utakmicu drugog kola Superlige Srbije protiv Napretka, koju će fudbaleri srpskog kluba odigrati na stadionu „Rajko Mitić“ u subotu od 20:05.

– Posle utakmice sa Vojvodinom nisam bio u mogućnosti da vidim meč jasno. Nakon urađene analize sam mogao da spoznam sve detalje i video sam da nije bilo ni malo loše, ali smatram da ima stvari na terenu koje mogu da se unaprede. Želim da ekipa bude snažnija u napadu, više stvara prilike u šesnaestercu. Voleo bih da postižu više golova u protivničkom kaznenom prostoru, time jedino nisam zadovoljan – počeo je Barak.

Jasno je istakao izraleski stručnjak koja je vizija i ideja stručnog štaba Crvene zvezde.

– Moja filozofija je da uvek pobeđujemo, igramo atraktivan fudbal uz visok presing i da navijači budu srećni dok gledaju meč. Mislim da ste videli moju filozofiju na terenu.

Na pitanje da li se ekipa adaptirala na zahteve stručnog štaba i koliko se promenila u odnosu na prethodnu sezonu, Barak Bahar je istakao da je dobro upoznao tim.

– Ne volim da pričam o onome što je bilo u prošlosti. Došao sam sa mojom filozofijom, a naravno učio sam mnogo o timu pre nego što sam stigao u Crvenu zvezdu. Pojedini fudbaleri su me pozitivno iznenadili, neki manje neki više, veoma sam zadovoljan timom. Iskoristio sam svaku priliku da ih dobro upoznam kako bi im se što bolje prilagodio.

Novi strateg crveno-belih  je arhivirao utakmicu odigranu prethodnog vikenda i poručio da je ekipa spremna na različite situacije na terenu.

– Prethodna utakmica je u istoriji. Stalno praktikujemo različite situacije u igri, samim tim nekada se pripremamo za duel protiv ekipa koje su ofanzivno orijentisane, kao i za timove koji se više brane. Vežbamo različite situacije na treninzima.

Stručni štab Crvene zvezde je odradio odličnu analizu, te tim spreman dočekuje kruševački Napredak.

– Ne želim da pričam o protivniku, poštujemo sve rivale. Dobro smo analizirali prošlu utakmicu, ne samo jednu već i prethodne mečeve Napretka. Znamo od koga preti najveća opasnost, spremni smo za meč.

Fudbaleri Zvezde su podligli očekivanja kompletne srpske fudbalske javnosti, ali Barak Bahar ističe da ekipa zna da se nosi sa pritiskom.

– Priprema naredne utakmice je posao mene i kompletnog stručnog štaba. Naravno svi očekuju da postignemo tri gola u prvih deset minuta utakmice, s obzirom da smo startovali sezonu veoma dobro i da smo odradili odlične pripreme. Ne plašimo se. Visoka očekivanja su pred nama, ali smo spremni. Idemo napred kako bi bili što snažniji.

Aleksandar Katai, Mirko Ivanić, Jovan Mijatović i Stefan Leković neće konkurisati za naredni prvenstveni meč protiv Napretka.

– Katai je i dalje povređen, počeo je polako da trči i čekamo da se vrati, ali još se nije potpuno oporavio da konkuriše za utakmicu. Mirko Ivanić je zadobio malu povredu na prethodnom treningu, ništa ozbiljno, ali neće biti u sastavu. Takođe, Jovan Mijatović se još nije opravio, a Stefan Leković je bolestan.

Po prikazanoj efikasnosti već se govori o tome da bi naš klub mogao da obori rekord po broju postignutih golova.

– Tek smo počeli, ovo je bila prva takmičarska utakmica, a u budućnosti ćemo moći da razgovaramo o rekordima.

Ubedljive pobede su podigle očekivanja zvezdaške javnosti, ali izraelski stručnjak se ne obazire na to i ističe da ekipa želi da zadrži visok nivo igre.

– Znam da su stalno pred nama visoka očekivanja, ali tim ide napred kako bi zadržao visok nivo i da bi igrao sve bolje. To ne utiče na nas, snažno treniramo kako bi smo igrali sve bolje.

Nije želeo šef stručnog štaba Crvene zvezde da otkrije ko će igrati na sutrašnjem meču protiv tima iz Kruševca.

– Moraćete da sačekate sutra da vidimo ko će igrati umesto koga, neću otkriti ko će nastupati dan uoči utakmice – zaključio je Barak Bahar.

7
1

1 Komentara

  1. Njegova filozofija!Gospon Bahar svako ko se bavi sportom voli da pobedjuje!
    Tako da vaša filozofija nije nešto originalno…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter