0
Košarka

FOTO: Youtube/Screenshot

VLADE ĐUROVIĆ O ZLATNOM ‘ORLIĆU’: ‘Ja ga vidim da vredi., suviše se ide izokola kod njega!’

Objavljeno: 31.07.23 u 16:20

Poznati trener pohvalio Topića.

Sinoć u Hali ‘Čair’ u borbi za zlato na Evropskom prvenstvo do 18 godina sastale su se juniorske selekcije Srbije Španije. Veliko interesovanje javilo se za ovaj susret, a govori činjenica da su u rekordnom vremenu prodate sve karte. Naša selekcija je ostvarila trijumf rezultatom 81:71.

Za najkorisnijeg igrača turnira proglašen je Nikola Topić, takođe, postigao je najviše poena na susretu 24 i pokazao da se radi o kvalitetnom igraču. On je nakon susreta izneo utiske o ovom uspehu.

-Pre svega zahvaljujem se publici što je došla u velikom broju, ovo ništa ne bi bilo moguće bez njih. Čestitao bih igračima i stručnom štabu na odličnom turniru, mislim da smo zaslužili ovo vodili smo veći deo utakmice. – naveo je on.

O ovom talentovanom igraču govorio je i poznati trener, Vlade Đurović koji je rekao da već mogao da igra u Zvezdi.

-Ako igrač vredi, ja ne mislim da on ne treba da se ‘baca u vatru’, kao čekaj, ima on vremena… Nema tu, to tako. Evo kao što je ovaj mali Topić. I kod Topića se ide suviše izokola. To je inače princip Miška Ražnatovića i Mege, nije uopšte loš. Igraš prvo u juniorima Mege, pa onda pređeš u OKK Beograd koji igra KLS i tu već igraš sa seniorima, pa prelaziš u Megu koja igra ABA i onda ideš u NBA. Odlično! Ali… Za Topića ja mislim da je trebalo ranije, Topić je već mogao da igra u Zvezdi. – istakao je.

Pričao je o njegovim manama i vrlinama.

-On je trebalo već da igra, ja ga vidim da vredi. On ima svojih mana, nije baš nešto naročito brz… Međutim, sve vidi. Ima dobar pas, dobar dribling, ima srce pre svega! Samopouzdanje da hoće on da reši utakmicu. Ima solidan šut. Zašto bi on morao da igra za OKK Beograd? To nije dovoljan nivo za njega. Može više – poručio je Đurović.

 

14
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter