0
Košarka

FOTO: HotSport

SRBIJA JE PRVAK EVROPE: Topić i Bošnjaković pregazili Špance! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 30.07.23 u 22:31

Odličan uspeh.

Večeras od 20:30 u Hali ‘Čair’ u borbi za zlato na Evropskom prvenstvo do 18 godina sastale su se juniorske selekcije Srbije Španije. Veliko interesovanje javilo se za ovaj susret, a govori činjenica da su u rekordnom vremenu prodate sve karte. Naša selekcija je ostvarila trijumf rezultatom 81:71.

U prvom poluvremenu ujednačena igra obe selekcije, gosti su bolje počeli, ali su ‘orlići’ uspeli da odgovore na adekvatan način. U prvom deli druge četvrtine su Španci dominirali, međutim Srbija predvođena sjajnim Nikolo Topićem koji je već posle prvog poluvremena postigao 15 poena je na kraju došla do prednosti od jedne razlike (41:40) i tim rezultatom se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu ponovo izjednačena igra do drugog dela treće deonice kada su ‘orlići’ preuzeli inicijativu. U poslednjoj četvrtini su došli do najveće prednosti na +16(69:53). Fantastična igra Srbije predvođena Topićem Bošnjakovićem dolazi do neverovatnog uspeha.

Prva ćetvrtina:

Gosti su prvi imali napad i sjajnom akcijom 15 i 5 dolaze do prvih poena. Na drugoj strani Pavle Mišić je uz zvuk sirene uzvratio istom merom, ali Španci dolaze do novog pogotka, ovog put za tri poena. ‘Olići’ dolaze do prvog vođstva od 6:5, ali ne zadugo pošto je Španija imala slobodna bacanja i došla je do novog vođstva 7:6.

Nikola Topić je preleteo odbranu gostiju i ponovo doveo svoj tim do prednosti od 8:7, međutim Gonzalez uzvraća na drugoj strani., Lavovska borba od samog starta. Ponovo Topić pogađa sjajnim prodorom, ali na drugoj strani opet Španci dolaze do novih poena. U narednom napadu trojka za trojku.

Topić je ponovo pokazao da ima izuzetan kvaliter asistirao do Musickog, a on pogodio za tri poena, ali je odmah Španija to anulirala na drugoj strani i dolazi na +5 (18:13). Nakon tajm-auta Stefanovića Srbija je imala napad kada je Marković imao priliku da oproba šut za tri poena, ali nije pogodio.

Na drugoj strani gosti su imali slobodna bacanja i imali polovičan učinak. U narednom napadu, Topić postiže nove poene, koji je presekao potencijalni napada Španaca i imao solo prodor koji je završio zakucavanjem. Srbija dolazi do nove prednosti, trojkom Ristića 20:19, ali Mario odmah uzvraća.

Međutim na drugoj strani trojk Ćurčića za novu prednost, ali gosti preko Sainta dolaze do novog vođstva uz šut za dva poena i dodatno slobodno bacanje. Topić je na kraju prve deonice imao dva slobodna bacanja od kojih je jedno iskoristio i učinio da ovaj deo susreta bude nerešen 24:24.

Druga četvrtina:

Ovu deonicu započinje Španije pogotokom za tri poena preko Gonzaleza, a Srbija je imala šut sa linije penala. a šutirao je Musicki koji je imao polovičan učinak. Španci u nastavku prave seriju od 5:0 (30:25). Period u kome su gosti preuzeli inicijativu, ali Nikola Topić prekida crnu seriju i potiže nove poene.

Selekcija Srbije je odlično organizovala odbranu, a i napad nije manjkao, Topič pogađa za dva poena uz dodatno slobodno bacanje koje nije pogodio. Sa druge strane Visente je imao šut sa linije penala i takođe imao 1/2. Ponovo je Nikola imao priliku da preko slobodnih bacanja dođe do poena i ovog puta je imao bolji učinak koji je doveo do egala 31:31.

Nakon blage inicijative gostiju, domaći su se probudili i ponovo uspeli da pariraju protivniku. Sa linije penala Marković dovodi svoj tim do nove prednosti od 32:31. U narednom napadu Mario postiže nove poene i ponovo Španija dolazi do vođstva 33:32. Bošnjaković na asistenciju Topiča dolaz do novih poena, ali Gonzales vraća na drugoj strani.

Odlična atmosfera u Čairu i na tribinama, a i na parketu. Dinamična igra obe selekcije. Langarita je pravio velike probleme odbrani Srbije i dolazi do novih poena, ali sjajni Bošnjaković ponovo pogađa. Izjednačena igra Srba i Španaca, a naša selekcija je na odmor otišla prednošću od +1 (41:40).

Treća četvrtina: 

Nakon odmora Srbija je imala napad, ali Mišić promašuje. Ali u narednom napadu na asistenciju Topića, Bošnjaković pogađa za tri poena. Matej Mara postiže prve poene za goste u ovom delu, ali je Bošnjaković ponovo pogodio. Largarita je nastavio da igra odlično i da pravi probleme odbrani ‘orlića’.

Ali je i Topić igrao fenomalno i pogodio za dva poena i uz dodatno slobodni bacanje koje je promašio. Sjajna igra Nikole Topić vodi Srbiju do odlične igre i prednosti od +6 (50:46). Nakon tajm-auta koji je tražio selektor gostiju, dva slobodna bacanja je imao Gonzalez koji je imao učinak 2/2.

Odlična i organizovana igra Srbije u trećeoj deonici, ali nisu se ni Španci tek tako predavali, ali je Nikola Topić bio vidno raspoložan za igru. Na kraju ovog dela sustreta, ‘orlići’ su imali prednost od 56:51.

Četvrt četvrtina:

Largarita postiže prve poene za goste na početku poslednje deonice, a potom je Stefanović zatražio tajm-aut. Bošnjaković i Topić nastavljaju da terorišu odbranu Španije i u nastavku susreta. Upravo je Mitar imao dva slobodna bacanja i jedno pogodio drugo promašio.

Fantastična igra SrbijeBošnjaković je asistirao do Nikolića za +7 (61:54), zatim su Španci zatražili minut odmora. Mitar Bošnjaković ponovo postiže sjajan poen, a Aleksa Ristić Pavle Nikolić postižu trojke i stvaraju paklenu astmosferu u Čairu i dovode do najveće prednosti Srbije na +16 (69:53).

Španija smanjuje prednost preko Gonzalesa koji pogađa šut za tri poena, ali Bošnjaković uzvraća slobodnim bacanjima 2/2. Nastavio je Bošnjaković sa terorisanjem Španaca pogotkom za tri poena. Pokušavali su gosti da priđu domaćoj ekipi, ali su ‘orlići’ sve držali pod kontrolom i uspeli da osvoje zlato.

 

 

 

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter