1
Košarka

head coach Svetislav Pesic Srbija - Turska kvalifikacije za svetsko prvenstvo, FIBA Beograd, Srbija, 14.11.2022. Novembar 14. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

DOBRE I LOŠE VESTI ZA PEŠIĆA: Evo ko se pridružio, a ko otpao!

Objavljeno: 31.07.23 u 18:40

Da li možemo do medalje?

Svetsko prvenstvo u košarci samo što nije. Termin održavanja ove smotre je od 25. avgusta do 10. septembra, a nacionalni tim Srbije biće grupi B, sa Južnim Sudanom. Kinom i Portorikom. Selektor ‘orlova‘ Svetislav Pešić je nedavno objavio spisak igrača koji će putovati na Mundobasket.

Naš tim će biti oslabljen za petoricu prvotimaca Jokića, Kalinića, Micića, Jovića i  Jaramaza. Ono što je mnoge razočaralo jeste izostanak popularnog ‘Džokera’ koji je imao sjajnu sezonu iza sebe. Pešić je  govorio o njegovom izostanku i rekao da on nije ni psihički i fizički spreman da pomogne ‘orlovima’.

Orlovi’ će igrati dva trening meča zatvorenog tipa protiv Poljske i BIH, a potom će ‘Karijevi’ puleni  imati pet kontrolnih utakmica pred start Svetskog prvenstva. 

Prvo će se uputiti u Grčku gde će u dobro poznatoj ‘Oaka areni’ odigrati Akropolis kup na kome će još učestvovati i Italija. Prvi susret ‘orlovi’ će igrati sa Grcima 8. avgusta, a dan kasnije sa ‘azurima’. 

Nakon toga ih u Beogradu očekuje duel sa protivnikom iz Grupe, Portorikom, a meč je na programu 16. avgusta, zatim četiri dana kasnije protiv Kine i kao generalna proba dolazi Brazil 21. avgusta.

Reprezentaciji Srbiji su se sad pridružili Stefan Jović Filip Petrušev, a definitivno neće igrati Ognjen Jaramaz i Aleksej Pokuševski. O njihovim stanjima za Mozzart Sport govorio je doktro Dragan Radovanović.

Ognjen Jaramaz se javio na fakultativne treninge Reprezentacije sa povredom stopala koje je dobio tokom poslednjih utakmica prošle sezone u Bajernu. Posle dijagnostike koju smo uradili utvrđena je definitvna priroda povrede zbog koje Jaramaz nije ni započeo treninge ali je u Kampu u Staroj Pazovi bio na redovnim terapijama. Kako je za saniranje povrede potrebno još neko vreme Ognjen Jaramaz nije u mogućnosti da ove godine bude sa Reprezentacijom na Svetskom prvenstvu. – započeo je.

Potom se osvrnuo na stanje Pokuševskog.

-Aleksej Pokuševski, je dobio povredu ramena na treningu svog kluba, zbog koje se intenzivno leči i rehabilituje u SAD i Atini. Kako je za saniranje povrede i početak treninga sa timom Pokuševskom potrebno još nekoliko nedelja, on nije u mogućnosti da se priključi Reprezentaciji za ovu akciju. – naveo je on.

Radovanović je pričao i o Alenu Smailagiću Urošu Trifunoviću koji su još uvek na spisku Svetislava Pešića.

-Alen Smailagić se javio na prozivku Reprezentacije sa znacima virusne infekcije koja je sada u sanaciji. Očekuju se rezultati završnih ispitivanja i da se on posle toga priključi Reprezentaciji u kampu u Staroj Pazovi. Uroš Trifunović je tokom čitave klupske sezone povremeno osećao tegobe u stopalu koje su se javile i sada, nakon prvog treninga Reprezentacije. Uroš trenutno ide na terapije, uz prilagođene kondicione treninge. – zaključio je Dragan Radovanović.

1
1

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter