0
Fudbal

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojkovic konferencija za medije at Sports center of Serbia Footbal Federation on December 05, 2022 in Stara Pazova, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PIKSI OPET NADMUDRIO NEMCE: Posle Samardžića selektor Srbije uspeo da privoli još jednog Srbina da zaigra za Orlove!

Objavljeno: 30.07.23 u 11:25

Uskoro novo ime među Orlovima

Nemački fudbalski gigant Bajern je ovog leta u prvi tim uveo srpski dijamant, Aleksandra Pavlovića, koji je već privukao pažnju navijača širom sveta. Momak rođen u Minhenu pre 19 godina dobio je priliku da pokaže svoj talenat već u utakmici protiv prvaka Evrope, Mančester sitija, kada je igrao 10 minuta, a potom i poluvreme protiv japanskog Kavasaki Frontalea.

Njegov put do prvog tima Bajerna nije bio lak – krčio je svoj put iz omladinskog tima, a kratko je igrao i za B ekipu u četvrtoj ligi. Međutim, njegove izražene motoričke sposobnosti, jak šut i mirnoća na lopti privukli su pažnju trenera Tomasa Tuhela, koji ga je ubrzo prebacio da trenira sa najboljim igračima Bavaraca.

Pavlović igra na poziciji defanzivnog veziste i brzo je osvojio simpatije stručnog štaba Bajerna svojim talentom. Nemački stručnjak ima visoko mišljenje o njemu, upoređujući ga sa proslavljenim fudbalerima poput Džamala Musijale, Jozue Kimiha, Alfonso Dejvisa i drugih koji su se probili u prvi tim Bajerna.

Interesantno je da je Pavlović pre dve godine odlučio da igra za Srbiju, nakon što je uzeo srpsko državljanstvo i prošao kroz sve selekcije Bajerna. Sportski direktori Fudbalskog saveza Srbije prepoznali su njegov talent i izdejstvovali su njegovu odluku da nastupa za srpsku reprezentaciju. Iako je trenutno teško izboriti mesto u već prepunoj konkurenciji reprezentacije, očekuje se da će Pavlović uskoro dobiti priliku na najvećoj sceni.

Pomoćnik selektora A tima, Kacuhito Kinoši, prisustvovao je utakmici između Bajerna i Sitija i time potvrdio interesovanje za Pavlovića. Ova mlada zvezda bi mogla biti još jedan dragulj poput Lazara Samardžića koji takođe potiče iz Nemačke.

Svi su u iščekivanju Pavlovićevog prvog nastupa za A tim Srbije, a do tada će se pratiti svaki njegov korak u Bajernu i nadati se da će nastaviti uspešan put ka vrhu fudbalske scene.

10
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter