0
Domaći fudbal

Milos Djokic (L) and Ivan Obradovic (R) Fudbal-Super League Season 2021/2022 FK Kolubara v FK Partizan Lazarevac, 22.08.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

PREOKRET SITUACIJE: Kolubara ipak rang niže!

Objavljeno: 28.07.23 u 20:32

Saga koja traje mesecima.

Dosta se prašine podiglo oko slučaja ‘Kolubara’Podsetimo, Lazarevčanima su oduzeti bodovi (9) od strane Fudbalskog saveza Srbije zbog nameštanja utakmica pa su morali u niži rang. Međutim, ‘rudari’ nisu ostali imuni na ovu situaciju pa su uložili žalbu CAS-u.

Sud u Lozani je doneo konačnu odluku da se Kolubari oduzmu 6 bodova, taman toliko da opstanu u Mozzart Bet Superligi Srbije. Onda je nastao novi problem, a to je da li da se proširi liga na 18 timova ili da se igra sa 17.

FSS je onda doneo odluku da se igra sa 16 i onda je nastao problem ko je ‘višak’. Kao ‘žrtveno jagnje’ pominjao se Radnik Surdulica, ali je ipak na kraju tim iz Lazarevca izvukao ‘deblji’ kraj i izbačen dva ranga niže. Ponovo su čelnici Kolubare ponovo uložili žalbu, pa se zbog toga ponovo odlaže početak Superliga koji je bio zakazan za vikend.

Međutim, CAS je odbio žalbu ‘zelenih’ i najelitniji rang srpskog fudbala će početi na vreme. Sada je došlo do preokreta situacije, pa kako saznaje Sport klub Kolubara bi mogla igrati u Mozzart Bet Prvo ligi Srbije.

O ovoj odluci još uvek nema potvrde, a start drugog ranga po redu u srpskog fudbalu zakazan je za 5. avgust, a žrebom su izvučeni parovi bez imena 16. ekipe.

12
4

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter