0
Domaći fudbal

FOTO: TSC

MARKO RAKONJAC ZA HS: ‘Žarko Lazetić je glavni razlog mog dolaska u TSC! Igraćemo na gol više bez obzira na ime rivala!’ (FOTO)

Objavljeno: 28.07.23 u 12:10

Doskorašnji golgeter Crvene zvezde izabrao je Bačku Topolu kao ‘idealnu odskočnu dasku’!

Za manje upućene iznenađenje, za ljubitelje domaćeg fudbala ispunjeno očekivanje – TSC je prethodnu sezonu završio kao vicešampion Srbije. Trka za titulu nije bila realna imajući u vidu surovu dominaciju Crvene zvezde, ali tim iz Bačke Topole je uz sjajnu igru, impresivne rezultate i neophodan faktor sreće, uspeo da dobije bitku sa fenomenalnim Čukaričkim i domogne se druge pozicije u Mozzart bet Superligi.

Visok plasman, ostvaren sa identičnim brojem bodova u odnosu na najvećeg konkurenta (Čukarički) zbog boljeg međusobnog skora, doneo je istorijski uspeh klubu sa severa Srbije. Godine sjajne organizacije, rada, adekvatne podele poslova i očigledno vrhunskog izbora, rezultirale su direktnim plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope i šansom da se od trećeg kola kvalifikacija ostvare snovi svakog fudbalera – izbori učešće u Ligi šampiona.  Prva prepreka na evropskom putu je portugalska Braga, prekaljeni učesnik međunarodnih takmičenja. Već tokom prolećnog dela prošlosezonske prvenstvene trke bilo je jasno da su pojačanja neophodna za uspehe na sceni Starog kontinenta. Odlascima fenomenalnog dvojca Luka Ilić – Petar Ratkov upražnjena su mesta za buduće lidera.

Dugo je TSC tragao za adekvatnim rešenjem, a onda je u ‘srcu’ prelaznog roka završio veliki posao, verovatno i najveći ovog leta. Na jednogodišnju pozajmicu iz moskovske Lokomotive stigao je doskorašnji golgeter Crvene zvezde, Marko Rakonjac. 

Snažni Crnogorac, sa izraženim osećajem za gol, baš kako je HotSport premijerno i otkrio, zadužio je opremu kluba iz Bačke Topole i stavio se na raspolaganje treneru Žarku Lazetiću. 

Momak, koji je u dresu Brđana bio strah i trepet za čuvare mreža u elitnom rangu srpskog fudbala, po drugi put od kako je stigao u Moskvu poslat je na pozajmicu. Napadač, rodom iz Bijelog Polja, proleća 2022. zadužio je dres Lokomotive, a na adresu belo-crnih leglo je obeštećenje vredno 2.500.000 miliona evra. Rusi nisu imali strpljenja, pa je mladom golgeteru uskraćena prilika za dokazivanjem.

Više nego skromna minutuža bila je znak drugim klubovima da krenu u ‘pohod’ na Markov angažman. Crvena zvezda je prepoznala njegove kvalitete, a Rakonjac je na stadionu ‘Rajko Mitić‘ zablistao sa pet pogodaka.

FOTO: STARSPORT

Došlo je vreme za nove izazove, a golgeter u razgovoru za HotSport nije uspeo da sakrije oduševljenje zbog dolaska u Bačku Topolu. 

MR: TSC vidim kao jednu veoma ozbiljnu organizaciju, klub koji zna šta hoće. Smatram da je idealna destinacija za razvoj i napredak, te sjajna odskočna daska za budućnost. Veliki uticaj na moju odluku da prihvatim ponudu i dođem na pozajmicu imao je Žarko Lazetić. Oduševljava me stil fudbala koji neguje i želeo sam biti deo toga. Volim napadački, dopadljiv fudbal, koji donosi rezultate, a pritom publika uživa u lepoti igre. Klub je vrlo ozbiljno pristupio pregovorima, želeli su me, to mi se jako dopalo. Prihvatio sam poziv i sada sam tu da pružim maskimum i pomognem timu koliko je u mojoj mogućnosti. Jedno je sigurno, uvek ću dati sve za kolektiv – istakao je ubojiti golgeter, a potom se osvrnuo na želje i ambicije u predstojećoj sezoni: 

MR: Prvenstveno očekujem da ćemo igrati mnogo kvalitetan fudbal, napadački, baš kao što je TSC radio i tokom cele prethodne takmičarske godine. Klub je izgradio imidž i prepoznatljiv stil fudbala pod komandom Žarka Lazetića. Svesni smo da nas na evropskoj smotri očekuju susreti sa izrazito moćnim i ozbiljnim timovima, ali filozofija trenera je da igramo na gol više, ko god se nalazi sa druge strane. Nebitno je ime protivnika, važno je da ne odstupamo od naše strategije i cilja. 

Minula sezona Brage ostaće upisana u istoriju kao vrlo uspešna. I više nego solidne partije u Evropi, te treće mesto u nacionalnom šampionatu, iza nedostižnih Porta i Benfike, zadovoljili su očekivanja tamošnje publike. 

MR: Nepotrebno je trošiti reči o portugalskom velikanu. Malo je vremena da bi ga trošili na hvalospeve o jednom zaista vrhunskom timu. Svi u klubu iskreno verujemo da možemo protiv njih. Spremamo se za mečeve na najvišem nivou, radi se vrlo predano. Tek sam stigao u klub i polako se uklapam u sistem šefa i njegovog stručnog štaba.  Radimo predano kako bi najpre ostavili što bolji utisak, a onda odigrali kvalitetno i izborili pozitivan rezultat.

Još jedno zvučno ime zadužilo je plavo-belu opremu ovog leta. U pitanju je napadač Sporting Hihona, Uroša Milovanović, koji je takođe u Bačku Topolu stigao kao pozajmljen igrač. Nema sumnje da bi srpsko-crnogorski napadački tandem mogao biti prava pretnja za sve defanzivne linije. 

MR: Uroš je vrlo kvalitetan napadač! Nedavno je stigao, malo pre mene, pa se i on još uvek uigrava sa ostatkom ekipe. Siguran sam da ćemo jedan drugog ‘terati’ da budemo što bolji na svakodnevnom nivou. Ako šef odluči da igramo zajedno, verujem da ćemo biti ‘opasan’ tandem za protivničke odbrane – zaključio je Marko Rakonjac u razgovoru za HotSport. 

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter