0
Košarka

FOTO: FIBA

SIMONOVIĆ O JOKIĆU: ‘Potreban mu je odmor, pogodio ga je neupseh na EP prošle godine!’

Objavljeno: 26.07.23 u 11:33

Velika se prašina podigla oko neigranja popularnog ‘Džokera’ na SP.

Svetsko prvenstvo u košarci samo što nije. Termin održavanja ove smotre je od 25. avgusta do 10. septembra, a nacionalni tim Srbije biće grupi B, sa Južnim Sudanom. Kinom i Portorikom. Selektor ‘orlova‘ Svetislav Pešić je pre dva dana objavio spisak igrača koji će putovati na Mundobasket.

Naš tim će biti oslabljen za petoricu prvotimaca Jokića, Kalinića, Micića, Jovića i  Jaramaza. Ono što je mnoge razočaralo jeste izostanak Somborca koji je imao sjajnu sezonu iza sebe. Pešić je  govorio o njegovom izostanku i rekao da on nije ni psihički i fizički spreman da pomogne ‘orlovima’.

Pored selektora, o Nikoli su govorile i legende naše košarke, a sada se oglasio si i nekadašnji reprezentativac Marko Simonović koji je rekao da imaju dovoljno kvaliteta.

-Nismo kompletni, ali i dalje imamo dovoljno kvaliteta. Apelujem ovom prilikom da više pričamo o momcima koji su se odazvali selektoru, a ne o onima koji nisu tu. Ima prostora da se napravi dobar rezultat. Koliko znam cilj je plasman na Olimpijske igre 2024. godine, što znači da budemo među najboljih sedam selekcija na svetu, a ako se osvoji medalja, utoliko bolje. – kazao je on.

Dodao je da veruje da dobar rezultat neće izostati.

-Realno, uvek se od naše košarke očekuje odličje, uz malo sreće je to moguće. Ne volim prognoze, ali verujem u ovaj tim, bilo bi dobro da mu svi pružimo podršku. Najvažnije je da igrači budu zdravi, uveren sam da će imati dobru hemiju, vredno će raditi i verujem da dobar rezultat neće izostati. – nastavio je.

Potom se dotakao Jokića i istakao da mu je teško pao neuspeh na EP prošle godine.

-Imao sam sreću da igram sa Nikolom u reprezentaciji i dobro znam koliko je želeo prošle godine na EP da osvoji medalju i kakvu želju je imao da što bolje predvodi našu reprezentaciju. Neuspeh mu je pao veoma teško pao, tako je bilo i na SP u Kini, 2019. godine. Jokić je već nekoliko sezona zvanično najbolji igrač NBA lige, odnosno sveta, protekle sezone je bio posebno opterećen jer je bio najzaslužniji za Denverovo osvajanje šampionskog prstena. poručio je bivši igrač Zvezde.

Na kraju je naveo da mu je posle 100 odigranih utakmica u sezoni potreban odmor.

.Možete da zamislite kako su se protivnici spremali da ga zaustave, na svakoj utakmici su ga čuvala trojica igrača. Na svih 100 odigranih utakmica konstantno su ga tukli. Trebalo je sve to izdržati. Jednostavno, potreban mu je odmor. – zaključio je Simonović.

3
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter