0
Košarka

FOTO: Twitter/ Košarkaški savez Srbije

SRBIJA ĆE IMATI OZBILJNU PROVERU PRED MUNDOBASKET: Evo protiv koga sve igraju ‘orlovi!’

Objavljeno: 25.07.23 u 17:50

Odlični mečevi.

Svetsko prvenstvo u košarci samo što nije. Termin održavanja ove smotre je od 25. avgusta do 10. septembra, a nacionalni tim Srbije biće grupi B, sa Južnim Sudanom. Kinom i Portorikom. Selektor ‘orlova‘ Svetislav Pešić je juče objavio spisak igrača koji će putovati na Mundobasket.

Naš tim će biti oslabljen za petoricu prvotimaca Jokića, Kalinića, Micića, Jovića i  Jaramaza. Ono što je mnoge razočaralo jeste izostanak popularnog ‘Džokera’ koji je imao sjajnu sezonu iza sebe. Pešić je juče govorio o njegovom izostanku i rekao da on nije ni psihički i fizički spreman da pomogne ‘orlovima’.

Podmlađena selekcija će imati pet kontrolnih utakmica pred start Svetskog prvenstva.Karijevi’ puleni će se prvo uputiti u Grčku gde će u dobro poznatoj ‘Oaka areni’ odigrati Akropolis kup na kome će još učestvovati i Italija. Prvi susret ‘orlovi’ će igrati sa Grcima 8. avgusta, a dan kasnije sa ‘azurima’.

Potom u Beogradu očekuje duel sa protivnikom iz Grupe, Portorikom, a meč je na programu 16. avgusta, zatim četiri dana kasnije protiv Kine i kao generalna proba dolazi Brazil 21. avgusta.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter