0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

POZNATI RAZLOZI ODUZIMANJA LICENCE KOLUBARI: Dve sporne stvari!

Objavljeno: 25.07.23 u 16:00

Saga se nastavlja.

Pre izvesnog vremena su Kolubari oduzeti bodovi (9) od strane Fudbalskog saveza Srbije zbog nameštanja utakmica. Klub iz Lazarevca je zbog toga ispao u niži rang takmičenja. Međutim, ‘rudari’ nisu ostali imuni na ovu situaciju pa su uložili žalbu CAS-u.

Nakon toga, Sud u Lozani je doneo konačnu odluku da se Kolubari oduzmu 6 bodova, taman toliko da opstanu u Mozzart Bet Superligi Srbije. Onda je nastao novi problem, a to je da li da se proširi liga na 18 timova ili da se igra sa 17, ali je FSS doneo odluku da se igra sa 16 i onda je nastao problem ko je ‘višak’.

Kao ‘žrtveno jagnje’ pominjao se Radnik Surdulica, ali je ipak na kraju tim iz Lazarevca izvukao ‘deblji’ kraj i izbačen dva ranga niže. Danas su čelnici Kolubare ponovo uložili žalbu, pa se zbog toga ponovo odlaže početak Superliga koji je bio zakazan za predstojeći vikend. Konačan ishod novonastalog događaja znaće se u četvrtak.

Odluku da ‘zeleni’ odu u Srpsku ligu je potpisao Radiša Milovanović, zamenik predsednika komisije, a u njoj se navode dva sporna razloga zbog kojih se Kolubari oduzima licenca.

-Dana 24. jula od strane generalnog sekretara FS Srbije, putem zvanične elektronske pošte, administracija za licenciranje obaveštena je da Kolubara, nosilac licence za učešće u Superligi, nema izabranog direktora-generalnog sekretara u okviru administracije kluba… Proverom preko nadležne filijale PIO fonda utvrđeno je da činjenično stanje da je prijavljeni generalni sekretar Marta Ristivojević fuknciju obavljala u vremenskom periodu od 1.3.2023. do 30.5.2023, odnosno da je radni odnos sa Kolubarom raskinula sporazumno. – navedeno je.

– Od strane Komisije za stadione, istog dana, administracija za licenciranje obaveštena je da je izvršila vanredni pregled stadiona Kolubare i da postoji ukupno 1.910 stolica… Na osnovu člana 47. stadion mora da ima minimum 2.000 stolica i to predstavlja kriterijum sa oznakom „A“. Komisija za licenciranje konstatovala je da Kolubara ne ispunjava neke od uslova“, stoji u drugom delu izreke o oduzimanju licence klubu iz Lazarevca. – zaključeno je.

0
13

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter