0
Košarka

FOTO: Starsport

PEŠIĆ UPOZORAVA: ‘Ne promeni li se košarka u Srbiji, medalja neće biti!’

Objavljeno: 25.07.23 u 13:35

Selektor jasan.

Svetsko prvenstvo u košarci samo što nije. Termin održavanja ove smotre je od 25. avgusta do 10. septembra, a nacionalni tim Srbije biće grupi B, sa Južnim Sudanom. Kinom i Portorikom. Selektor ‘orlovaSvetislav Pešić je juče objavio spisak igrača koji će putovati na Mundobasket.

Naš tim će biti oslabljen za petoricu prvotimaca Jokića, Kalinića, Micića, Jovića i  Jaramaza. Ono što je mnoge razočaralo jeste izostanak popularnog ‘Džokera’ koji je imao sjajnu sezonu iza sebe. Pešić je juče govorio o njegovom izostanku i rekao da on nije ni psihički i fizički spreman da pomogne ‘orlovima’.

Zatim je selektor govorio o situaciji u srpskog košraci i jasno upozorio da su potrebne promene.

-Ne popravimo li se mi, u srpskoj košarci, odmah da znate da su najbolji deo srpske košarke igrači. A, znam njihove mane i kvalitete igrača, i ljudske i košarkaške. Trenirao sam puno i naših, i debele i mršave, i Holanđane i Australijance, ali ja vam tvrdim da su naši igrači najbolji deo košarke. To vam tvrdim kao zvanični selektor, još uvek zvanični, ne promeni li se ova košarka u Srbiji, svi ćemo biti srećni ako se i kvalifikujemo. – poručio je Kari.

Dodao je da medalja neće biti.

-Medalja neće biti. Vi to dobro znate. Imamo situaciji u Srbiji, košarka postaje sredstvo za ciljeve, a nije cilj. Kada je bila cilj, bilo je uspeha. Ako se to ne popravi, smejaće nam se oni sa suprotne strane, levo od nas prema Italiji. Podržite ove igrače, imaju srce, znanje i talenat. – istakao je Pešić.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

4
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter