0
Košarka
Najnovija vest HOT SPORT

FOTO: HOTSPORT

NEKADAŠNJI KOŠARKAŠ ZVEZDE U TUŽILAŠTVU: Saslušan je zbog sumnje da je pretukao suprugu!

Objavljeno: 18.07.23 u 12:50

Nisu podneli predlog za određivanje pritvora.

Bivši košarkaš Crvene zvezde, Vuk Radivojević, saslušan je u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu zbog optužbi za nasilje u porodici. Na saslušanju je prisustvovao sa svojim izabranim advokatima, ali je iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu. Supruga osumnjičenog, L.R., je izjavila da ne želi da svedoči, što je njen zakonski izbor.

Punomoćnik oštećene je predložio da se ne predlaže nijedna mera za obezbeđenje prisustva osumnjičenog niti produženje hitnih mera izrečenih u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici.

Obzirom na ispitivanje oštećene koja nije želela da svedoči, kao i činjenicu da osumnjičeni nema prethodnih osuda, tužilaštvo nije podnelo predlog za određivanje pritvora niti meru zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa oštećenom.

Miroslav Rduljica, Vuk Radivojevic, Agroziv superliga, Crvena Zvezda – Partizan play off 2 kosarka, basketball, Belgrade, Serbia, 05 June 2012. Belgrade, Serbia (credit: Pedja Milosavljevic/thepedja@gmail.com/+381641260959)

Vuk Radivojević je juče zadržan po nalogu javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu od strane Policijske stanice Zvezdara do 48 časova.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom Radivojeviću se stavlja na teret da je posle ponoći 17.07.2023. godine, nakon verbalne rasprave, fizički napao svoju suprugu L.R. i naneo joj tešku telesnu povredu.

Tokom postupka, biće ispitani drugi svedoci koji mogu imati relevantne informacije za slučaj, naloženo je medicinsko veštačenje telesnih povreda, kao i psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog. Takođe, biće prikupljeni i drugi materijalni dokazi, a preduzimaju se i druge neophodne radnje kako bi se potpuno utvrdile činjenice i donela odluka u ovom slučaju.

2
4

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter