0
ATP

FOTO: Wimbledon @Wimbledon/ Twitter screenshot

DA LI JE DOŠLA NOVA ERA TENISA?: Evo šta misli o tome Karlos Alkaraz!

Objavljeno: 17.07.23 u 23:00

Moraće još da sačeka.

Novak Đoković je odlično započeo je ovu takmičarsku godinu, osvojivši dva grend-slem turinira Australijan Open i Rolan Garos i time prestigao Rafaela Nadala po broju osvojenih grend-slem turnira (23). Najbolji srpski teniser je  na nedavno održanom Vimbldonu čistio sve pred sobom, oborivši rekord Rodžera Federera sa 46 odigranih polufinalnih susreta.

Imao je priliku da se izjednači sa Švajcarcem i po broju naslova na travi (8), ali ga je u tom poduhvatiu zaustavio čudensi Karlos Alkaraz. Španac je u dramatičnom susretu koji je trajao skoro 5 sati, savladao Noleta 3:2 i osvojio tek svoj drugi grend-slem, ali je zadržao prvi mesto na ATP listi. Alkaraz je posle jučerašnje borbe otkrio da li je došla nova era tenisa.

-Ne mislim tako. Ne mislim tako jer dokle god Rafa i Đoković igraju i aktivni su, neće biti nove ere. Za nekoliko godina, kada se budu povukli, možda ćemo moći da pričamo o tome. Sada nije trenutak. Pobedio sam za sebe i svoj tim, ne da bih započeo eru. – naveo je mladi Španac.

Dodao je da je shvatio da je psihički i fizički spreman za epske mečeve.

-Shvatio sam da sam fizički i psihološki spreman da igram epske mečeve protiv velikana ovog sporta i na velikoj sceni. – nastavio je.

On neće mnogo odmarati jer će se uputiti na novi turnir u Nici.

-Imaću kasnije vremena za odmor. Hopman kup je novi turnir za mene i uzbuđen sam što ću učestvovati. Nisam navikao da igram takav tip turnira, ali uvek je lepo igrati za Španiju. – istakao je Alkaraz.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter