0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

HS NA BLEDU – ĐORĐE IVANOVIĆ: ‘Uživam u Čukaričkom, poslednji atom snage protiv bilo kog rivala! Kao dete sam maštao samo o Partizanu, Nikolić će im mnogo pomoći!’ (FOTO)

Objavljeno: 13.07.23 u 12:50

Brđani ušli u završenu fazu priprema za istorijsku sezonu!

Ekspedicija Čukaričkog u sjajnom raspoloženju privodi kraju ovogodišnji boravak na Bledu. U utorak je odigrana popularna ‘generalka’ protiv šampiona Češke Republike, slavne Sparte iz Praga. Brđani su u austrijskom Zibodenu remizirali sa Spartom rezultatom 1:1, te tako dobili jasan pokazatelj da su spremni za bitku i nadigravanje sa brojnim timovima na međunarodnoj smotri.

Šef stručnog štaba, Dušan Kerkez, na raspolaganju ima nikada veći roster. Okosnica tima koji je izborio plasman u grupnu fazu evropskog takmičenja i bio nadomak titule u Kupu Srbije je sačuvana, a potom i nadograđena kvalitetnim novajlijama.

Đorđe Ivanović je u sistem Čukaričkog ‘ušao’ prethodnog leta, kao pojačanje sa ogromnim znanjem i iskustvom, što je dokazao tokom sezone. Nekadašnji napadač Partizana bio je jedna od Kerkezovih glavnih uzdanica u pohodima na uspeh, na oba fronta.

Nije se situacija promenila ni tokom ovog pripremnog ciklusa, jer je Ivanović u gotovo svakom susretu imao veoma važnu ulogu. Prekaljeni ofanzivac, poznat po razornom udarcu sa distance i poludistance, bez obzira na umor uživa tokom boravka u Sloveniji.

FOTO: FK Čukarički

 

U razgovoru za HotSport Ivanović je poručio da veruje u tim, te da se nada još boljim rezultatima u odnosu na minulu sezonu.

ĐI: Već godinu dana smo na okupu, dosta toga smo prošli i prebrodili zajedničkim snagama. Izgledamo bolje nego prošle sezone, što je i sasvim logično nakon dolazaka nekoliko novajlija. Verujem da ćemo još bolje igrati i da će samim tim i rezultati biti kvalitetniji – poručio je Ivanović, koji se potom ukratko osvrnuo na izbor protivnika u odlučujućim kvalifikacionim susretima za plasman u Ligu Evrope:

ĐI: Sigurno da bih voleo lakšeg protivnika u plej-ofu, kako bismo uspeli u nameri da se domognemo grupne faze Lige Evrope. Opet, ako izvučemo nekog od većih imena, ima i to svoje dobre strane. Domaća publika će imati priliku da posmatra zanimljiv duel, a mi ćemo moći da odmerimo snage sa nekim velikim timom i vidimo gde smo u odnosu na njih.

U slučajno eventualnog učešća u po rangu drugom takmičenju na Starom kontinentu, Brđani bi mogli da ukrste koplja sa velikanima poput Juventusa, Liverpula, Rome, Betisa…

ĐI: Sam plasman u Evropu je izuzetno veliki uspeh za nas. Dok ne saznamo ime rivala, ne razmišljam mnogo tome, iskreno svejedno mi je.

Igor Miladinović je u intervjuu za naš portal otkrio da bi voleo da igra protiv Virdžila Van Dajka.

ĐI: Ma gde ćemo sa njim – poručio je uz osmeh Ivanović, a potom nastavio:

ĐI: Protiv koga god da igramo, jedno je sigurno – daćemo maksimum. Nama nije važno da li je drugoligaš u Kupu Srbije, ili neki top kluba iz Lige Evrope, naš stav je isti. Uvek ćemo se boriti do poslednje sekunde i dati sve od sebe kako bi ishod bio najbolji mogući za Čukarički.

Upravo je popularni Džin (Miladinović)  nedavno poručio da je svaki trenutak sa tobom anegdota. Generacijska razlika ne predstavlja problem kada je vaše druženje u pitanju. 

ĐI: Funkcionišemo sjajno! Živimo u istoj zgradi u Beogradu, ovde smo cimeri… Postali smo prijatelji, idemo zajedno na treninge svakodnevno. Džin je veoma zreo za svoje godine. Nevezano sa tim što smo bliski, on je definitivno biser srpskog fudbala. Verujem da je pred njim svetla budućnost!

Čukarički je poznat po stvaranju i ‘proizvodnji’ talentovanih momaka iz omladinskog pogodana. Osim struke i čelnika kluba, važnu ulogu u njihovom adaptiranju na rad u prvom timu imaju iskusni saigrači. Ivanović konkretno ne oseća pritisak zbog odgovornosti koju poseduje, već uživa u timskom radu i najvećoj ljubavi – fudbalu.

ĐI: Ne osećam se tako staro ha-ha-ha. U ovoj ekipi svi na svoj način imaju neku ulogu lidera, nebitno koliko godina imaju, koja su generacija. Nemam nikakvu vrstu pritiska. Dosta toga sam prošao tokom karijere, sada maksimalno uživam u onome što najviše volim da radim, u igranju fudbala. Normalno, mlađim igračima često prijaju saveti, a oni su dobri i pametni momci koji hoće da poslušaju. Stručni štab im dosta pomaže, oni su vrlo posvećeni i tu sam kada god im nešto zatreba.

FOTO: FK Čukarički

 

U nedelju je održan sada već čuveni ‘Fun night’. Atmosfera u hotelu ‘Park’ je bila fantastična, sve je odzvanjalo od smeha, a pojedince scene se i dalje prepričavaju.

ĐI: Kao i uvek, jedva čekamo ta druženja. Prošle sezone je bilo perfektno na toj zabavnoj večeri u Sloveniji. Jedva sam čekao nove pripreme zbog toga. Siguran sam da bi ljudi uživali kada bi to imali priliku da vide. Napravljene su scene kao u serijama… Vrhunski zaista! Nemanja Belić, kao i naš dragi vodiltelj (fizioterapeut) Branislav Đukić, dominirali su po običaju.

Fudbalsku pismenost pokazao je Đorđe još pre transfera u Partizan, u redovima subotičkog Spartaka, ali najbolje partije u karijeri pružao je tokom boravka u Sloveniji. Nosio je dres dva ljuta rivala, Olimpije iz Ljubljane i Maribora. Sa timom iz prestonice je osvojio nacionalni kup, dok je klub sa ‘Ljudskog vrta’ vodio do titule u prvenstvu. Upravo je u Mariboru delio svlačionicu sa novim fudbalerom Bordoa i željom Crvene zvezde iz prethodnog prelaznog roka, Žanom Vipotnikom.

ĐI: Kada sam došao u Maribor momak je pokazivao kvalitet. Poslali su ga na pozajmicu. Tamo dosta drugačije razmišljaju. Ovde bi se mladi igrači, još ako su svesni svog kvaliteta, uvredili na predlog da odu na kaljenje u drugu ligu. Njemu to nije bio problem! Kod nas po tom pitanju vladaju teorije zavere. Otišao je bez pogovora, pokazao je koliko vredi, vratio se u Maribor i za kratko vreme napravio transfer u Bordo. Stekao je i status reprezentativca. Čitao sam da su Crvena zvezda i Dinamo Zagreb bili zainteresovani za njega i ne čudi mi. On im strašnu završnicu, baš mi se sviđa kao igrač. Već je on pokazao šta može, ali mislim da je ovo tek početak i da može još više.

Ostvarenje dečačkih snova Ivanović je doživeo 2017. godine, kada je vrhunskim izdanjima u dresu subotičkog superligaša zapao za oko sportskom sektoru crno-belih i zadužio opremu Partizana. 

ĐI: Kao klincu maštao sam samo o jednom klubu – Partizanu. Želeo sam samo tamo da odem. Posle ostvarenja tog sna, vodio sam se isključivo nekim sportskim motivima. Da li sam mogao više i bolje, to ostaje za neku drugu vrste polemike. Mislim da bih se uklopio gde god da odem, ne predstavlja mi to neki problem. Moram da napomenem da sam zaista jako srećan u Čukaričkom. Klub je sjajan zaista, tu sam u mojoj zemlji sa porodicom i ponovo uživam!

U istoj takmičarskoj godini Partizan je posle Ivanovića u Spartaku pronašao još jedno pojačanje. Reč je o Nemanji Nikoliću, koji je ovog leta po drugi put stavio paraf na ugovor sa klubom iz Humske. 

ĐI: Nadam se da će pokazati ono što stvarno jeste. U Vojvodini nije briljirao, ali opet nije ni njegova uloga da daje 20, 30 golova u sezoni.  On je mnogo bitan za ekipu i ubeđen sam da će mnogo pomoći Partizanu. Poseduje neverovatno fudbalsko znanje i sada već veliko iskustvo. Samo da to bude onaj pravi Nemanja i verujem da će mnogo pomoći. Ne znam koja uloga mu je namenjena, ali ponavljam, verujem da će doprineti mnogo svom timu.

Ivanović, po običaju u izuzetno skromnom maniru, nije želeo da obećava blistave učinke u predstojećoj sezoni. Đorđe ističe da je tim uvek ispred pojedinca i da će svaki igrač pružiti maksimum kako bi rezultati doneli dobrobit klubu sa Banovog brda. 

ĐI: Stvarno ne kalkulišem i ne razmišljam u tom pravcu. Samo sam u Olimpiji bio izrazito motivisan da postignem što više golova, tada sam bio željan da ja budem taj koji trese mreže. Normalno da i dalje želim golove, nema lepšeg osećaja nego kada si ti taj koji ga postiže… Samo, sada mnogo više razmišljam o kompletnom timu. Kada bih postigao dvocifren broj pogodaka, pa to bi bilo i više nego odlično. Ali, moram da istaknem, meni je najbitnije da kao tim igramo dobar fudbal i beležimo željene rezultate. To svima donosi dobru, kako klubu, tako i samim igračima – poručio je Đorđe Ivanović u razgovoru za HotSport. 

6
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter