0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

HS NA BLEDU – ČUKIN DŽIN SPREMA RECEPT ZA VAN DAJKA: ‘Ostvario bi mi se san da čujem himnu Liverpula na Enfildu!’ (FOTO)

Objavljeno: 08.07.23 u 11:00

Centralni vezista već mašta o jesenjim izazovima u Evropi!

Uspešnost, stabilnost i profesionalnost su samo neke od karakteristika belo-crnih, ali Čukarički je u novoj eri postao sinonim za rasadnik mladih talenata. Brđani su najbolji primer stvaraoca sjajnih igrača, ‘mašine’ koja dečake željne dokazivanja pretvara u velika fudbalska imena.

Jedan od produkta vrhunskog poslovanja, kako čelnika kluba tako i stručnog stafa, jeste centralni vezista Igor Miladinović. Izdanak i uzdanica omladinskog pogona sa Banovog brda, sve češće važan šraf u sistemu Dušana Kerkeza, rođen je 2003. godine.

Član omladinske reprezentacije Srbije debitovao je u seniorskoj konkurenciji u sezoni 2021/22, a već godinu dana kasnije zahvaljujući vanserijskom talentu, ali u najmanju ruku podjenakoj posvećenosti, zaslužio je daleko ozbiljniju minutažu.

FOTO: FK Čukarički

 

Lucidnim potezima u finalu nacionalnog Kupa, protiv Crvene zvezde, demonstirao je spremnost za mečeve na visokom nivou.

Nakon devet dana priprema na Bledu, Miladinović je sumirao utiske u razgovoru za HotSport.

IM: Zadovoljan sam početkom pripremnog perioda. Izborili smo Evropu, te tako opravdali glavni cilj zacrtan uoči početka prethodne sezone. Ne mogu da sakrijem sreću i zadovoljstvo.

U slučaju eventualne pobede u plej-ofu kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope, Čukarički bi na žrebu među potencijalnim rivalima mogao da završi u grupi sa gigantima poput Liverpula, Juventusa, Rome…

IM: Voleo bih što jačeg protivnika, da odmerimo snage i vidimo gde smo. Koga god da izvučemo biće teško, ali to je lepota ovog sporta. To su najkvalitetniji evropski klubovi, u kontinuitetu igraju najviši rang međunarodnog takmičenja. Nije realno pobeđivati ih, ali naravno da bismo se borili do samog kraja. Ne bih imao ništa protiv da uđemo u Ligu Evrope i igramo protiv Liverpula.

Ne bi imao ništa protiv da odmerite snage sa Liverpulom, a da li bi želeo da vodiš direktnu bitku sa Virdžilom Van Dajkom?

IM: Moram da istaknem, minimun je za dve glave viši od mene – poručio je popularni Džin sa osmehom i potom nastavio:

IM: Kada je Virdžil Van Dajk u pitanju, mnogo je jači od mene, ali imao bih ja svoje adute u tom duelu. Izbegavao bih direktne fizičke duele sa njim i naravno skok igru. Brže bih se oslobađao lopte, brže proigravao saigrače… Gledao bih da stojim što dalje od njega, našao bih način da mu se suprotstavim.

FOTO: STARSPORT

 

Kakav je utisak kada zastaneš na sekund i zamisliš pune tribine na ‘Enfildu’, navijače koji u glas pevaju ‘You never walk alone’?

IM: Ostvario bih san! To je zapravo san svakog igrača! Igrao sam protiv Tventea u Holandiji i navijači su pevali tu pesmu, bilo je fantastično. Naježio sam se, jak adrenalin.  Ipak, samo igramo fudbal ko god da je rival, pa makar i Liverpul na krcatom Enfildu.

Nadimak ‘Džin’ svakako privuče pažnju neupućenih u priču o nastanku istog, od kada te oslovljavaju na taj način?

IM: Još kao dete, pre nego što sam došao u Čukarički, na jednom turniru sam dobio nadimak od trenera. Đorđe Aćimović Đulika me je gledao i onda onako, ironično, aludirao je kontrastom na moju visinu – u šaljivom maniru otkriva rođeni Kruševljanin, visok 160 cm. 

Osim što se na terenu sjajno razumeš sa Đorđem Ivanovićem, nerazdvojni ste i van njega. Kako izgleda dan proveden sa tvojim cimerom?

IM: Svaki trenutak sa Đoletom Ivanovićem je anegdota! Sjajan momak, od početka je bio tu… Naravno i svi ostali, ali Đole je uvek spreman da pomogne i da savet. Živimo u istoj zgradi u Beogradu.

Jednu od najboljih partija u seniorskoj konkurenciji Miladinović je pružio u finalu Kupa, krajem maja na stadionu ‘Rajko Mitić’, kada su Brđane sitnice delile od druge titule u klupskoj istoriji. Poveo je Čukarički majstorijom Marka Docića, direktnim pogotkom kapitena iz kornera, ali Pešić je u nastavku doneo preokret crveno-belima.

IM: Mi smo ostvarili cilj i zauzeli treće mesto koje garantuje Evropu. Osvojili smo isti broj bodova kao TSC, ali njima je zbog međusobnih susreta pripala druga pozicija. Smatram da su nas koštali neki kiksevi sa početka te sezone. Lako smo gubili bodove tada… Svaka ekipa u ligi je sada dobra, nema lakih utakmica. Čak i nižerazredni klubovi dobijaju odlične stadione, tako da se napreduje i u tom pravcu. Vrhunski smo radili pred finale Kupa, mnogo smo se spremali za tu utakmicu, ali nažalost nismo uspeli. Želim da budemo još bolji ili makar ponovimo rezultate iz prošle sezone – poručio je Igor Miladinović u razgovoru za HotSport.

1
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter