0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVEZDA U STILU DO NOVOG TROFEJA: Nervozni Turci nemoćni, Lučić presudio Fenerbahčeu! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 12.07.23 u 20:29

Izraelac promešao karte, crveno-bela dominacija od prve do poslednje sekunde meča!

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Pari Kup u Sankt Peterburgu! Muzej srpskog šampiona biće bogatiji za još jedan trofej, a izabranici Baraka Bahara su do njega došli u velikom stilu. Nakon trijumfa nad Zenitom i Nefčijem iz Bakua, savladan je i turski Fenerbahče sa ubedljivih 3:1.

FOTO: FK Crvena zvezda

 

Meč samo što je počeo, prošlo je svega 20-ak sekundi, Kraso je ‘nanizao’ nekoliko defanzivaca rivala, te prelepo uposlio Olanjinku, koji je krunisao ovaj sjajni napad i doneo prednost svojoj ekipi.

Nastavila je Zvezda sve jače i jače da pritiska rivala, pa je Fenerbahče izgledao dosta zbunjeno u prvih 15-ak minuta utakmice.

Mogla je Zvezda da podupla prednost u 16 minutu, nakon fenomenalnog voleja Olanjinke, Baindir je jedva uspeo da zaustavi ovu loptu na gol liniji. Nekoliko sekundi kasnije Kraso je centrirao, a Piter Olanjinka je ostao kratak za nekoliko milimetara.

Odlična prilika za Zvezdu viđena je u 36. minutu. Bukari je izuzetnim driblingom probio po desnom boku, uposlio Krasoa, koji je iz jedne izgledne pozicije ipak nešto slabije šutirao. Nije to omelo Zvezdu, jer je na 2:0 povećao Ivanić na asistenciju Olanjinke u 39. minutu utakmice.

Ubedljvo najveću priliku Fenerbahče je imao u 45. minutu, Bačuaji je sa nepunih pet metara šutirao u većim delom prazan gol Crvene zvezde, ali je Popović neverovatnom odbranom sačuvao mrežu svog tima.

Nije se situacija značajno promenila u nastavku. Turski sastav je probao da nametne svoj ritam, ali nije im to najbolje ‘polazilo za nogom’. Fener je preuzeo posed lopte, ali ništa više od toga nije viđeno u uvodnim minutima nakon najduže pauze.

Vodila se velika borba na sredini terena, a najoubiljnije su Turci pripretili preko Rajana Kenta u 68. minutu. Ofanzivac je probio po levom boku, a potom šutirao iznad prečke u dalji ugao.

Prethodno je Bahar načinio petostruku izmenu. Šansu da se dokažu dobili su Jovan Mijatović, Uroš Spajić, Milan Rodić, Kosta Nedeljković i Gelor Kanga. Nedugo zatim pružio je Izraelac priliku i talenatovanom tandemu Vladimir Lučić- Jovan Šljivić.

Velika nervoza bila je primetna kod turskog sastava, neretko su dobijali kartone zbog nesportskih poteza. U 77.  minutu Marka Stamenića zamenio je Edmund Ado. 

Ostervolde je perfektno centrirao u 81. minutu, a Žoao Pedro je skočio i glavom zatresao mrežu Crvene zvezde. 

Nemanja Milunović i Lazar Nikolić zamenili su odmah nakon gola Aleksandra Dragovića i Srđana Mijailovića.

Nikolić je poslao perfektnu dugu loptu u prostor, Vladimir Lučić je pobegao odbrani Fenera, a zatim u stilu najboljih napadača rutinski postigao pogodak za 3:1.

Turci su pravili haos na terenu zbog svake sudijske odluke. Trener Ismail Kartal je isključen zbog verbalnog napada na arbitra.

Do kraja meča na terenu je postojao samo jedan tim – Zvezda, ali do promene rezultata na semaforu nije došlo.

Zvezdu krajem meseca očekuju još dve prijateljske utakmice u Beogradu, protiv TSC-a iz Bačke Topole i Fiorentine. 

13
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter