4
Evroliga

FOTO: STARSPORT

OGLASIO SE MIŠKO RAŽNATOVIĆ O SLUČAJU ‘MADAR’: Nisam želeo da komentarišem, ali morao sam zbog neistinite tvrdnje KK Partizan!’

Objavljeno: 12.07.23 u 21:15

Poznati menadžer odgovorio crno-belima!

Izraelski plejmejker Jam Madar napustio je danas Partizan i postao novi član turskog Fenerbahčea. Ova vest izazvala je burnu reakciju čelnika crno-belih, koji su ubrzo izdali saopštenje i optužili agenciju Beobasket i njenog rukovodioca Miška Ražnatovića za navodne nezakonite postupke.

Partizan će na sudu tražiti obeštećenje za Madara i najavio je raskid saradnje sa uticajnom agencijom.

Ražnatović je odlučio da se oglasi i otkrije svoju stranu priče u razgvoru za ‘Tanjug‘.

Apsolutno nisam imao nameru da komentarišem bilo šta vezano za sitauciju oko Jama Madara, iako sam meta grubih napada, što je u opisu posla u kojem sam već 28 godina. Međutim, imajući u vidu neistinite tvrdnje iz poslednjeg saopštenja KK Partizan, prinuđen sam da reagujem prvenstveno kao poštovalac svih ljubitelja košarke koje sigurno zanima šta se zaista desilo.

Činjenice su sledeće: nisam učestvovao u sastavljanju ugovora između Madara i Partizana, niti pismenoj komunikaciji, niti imam saznanja o tome da li su mejlovi završavali u spam folderima. Moj posao je bio, kada je igraču saopšteno iz Amerike da je slobodan, da dogovorim novi ugovor. Bez sumnje da je logičan izbor i bio da nastavi sa Partizanom, imajući u vidu veću ulogu u finalu ABA, te sam ga usmerio da mora da razgovara sa Željkom Obradovićem, što je Jam i uradio. Došao je iz Izraela, obavio razgovor i odlučio da ostane.

Madar je prihvatio da se raskid anulira i da ostane po starom ugovoru, međutim klub sada to više nije želeo i insistirao je da se ugovor produži, kako bi nakon odigrane sezone mogao da prihoduje obeštecenje bilo iz Evrope ili od NBA. Sasvim legitimno.

Posle višednevnog ubeđivanja, igrač je prihvatio produženje i tražio sam od kluba, porukom u petak, 7. jula u 9:12 povećanje od 75.000 USD u prvoj godini. Takođe legitimno i veoma skromno i nikako dvostruko više. Od kluba sam dobio odgovor u 9.15 da je u pitanju Jamov veliki bezobrazluk i da principijelno nema povećanja.

– U narednim danima se veoma ružno komuniciralo, provlačile su se i blage pretnje i povratka više nije bilo. Epilog priče je da je Jam Madar potpisao ugovor sa novim klubom za neuporedivo veći iznos od onoga za koji je bio spreman da ostane u Partizanu, da je bilo kulturnijeg ponašanja i dobre volje od strane kluba.

– Partizanu su ponuđene dve opcije: da igrač ostane pod važećim ugovorom bez produženja ili da poveća iznos u prvoj godini za 75.000 i dobije produženje ugovora. O tome naravno postoje pismeni tragovi. Da je bilo koja od opcija prihvaćena, danas ne bi bilo potrebe za pisanjem saopštenja o odlasku „mejlova u džank“. Žestina reakcija kroz prekid saradnje, samo dodatno pokazuje svesnost kluba o neprimerenom vođenju pregovora i postupanju čoveka koji se time bavio i greškama koje su načinjene. Što se prestanka saradnje tiče, naravno da imam žal usled iste, imajući u vidu da se radi o jednom od najvećih evropskih klubova, ali ako je to cena, koja se mora platiti da bi se radilo profesionalno i štitio interes igrača, spreman sam da je platim – zaključio je Ražnatović.

118
89

4 Komentara

  1. Partizan treba da u ABA ligi pokrene zahtev za suspenziju menadzerskih timova, kako bi se regionalna kosarka ukolotecila u FIBA propise. Na ovaj nacin bi MEGA bila iskljucena iz ABA, a Raznjatovic disciplinovao. Nacin rada „sa Madarom“ zasao je u podrucje mafijaskog poslovanja, i to se mora iskoreniti…

    1
    0
    Odgovori
  2. Miško je veliki problem Partozana odavno, zar su ljudi tek sada shvatili da sve radi protiv nas. Notorni je zvezdaš i milovac. Ipak , najveci problem nam je Veliki gazda.

    7
    4
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter