0
Evroliga

Adam Hanga (C) Vincent Poirier (L) and Aleksa Avramovic during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Real Madrid on March 31, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

KO JE NOVI GENERAL ZVEZDINE ODBRANE? Hanginih 12 godina u Španiji i dobro poznata saradnja Duškom Ivanovićem! (VIDEO)

Objavljeno: 12.07.23 u 22:48

Defanzivni specijalista stiže među ‘crveno-bele’.

Prelazni rok u Evroligi je zanimljiviji nego ikada.. Crvena zvezda pregovara sa mnoštvom igrača, a danas je dogovoren i ozvaničen posao sa mađarskim interncionalcem Adamom Hangom. A ko je zapravo Hanga?

Rođen je 1989. godine u Budimpešti i svoju karijeru u ranim danima je gradio kroz tamošnji Albakomp. Od 2011. godine kreće njegova ‘španska odiseja’, redom je nastupao za Manresu, Baskoniju, Barselonu i Real Madrid, uz jedan izlet u Avelino.

U godini za nama osvojio je Evroligu sa Real Madridom, dvostruki je prvak Španije, a 2017. godine poneo je i laskavo priznanje za defanzivca godine. On je sarađivao sa Duškom Ivanovićem u redovima Baskonije, gde se i profilisao kao ponajviše defanzivni igrač spreman da brani više pozicija.

Najbolju Evroligašku sezonu u karijeri odigrao je 2016/17, kada je prosečno beležio 10.5 poena uz skoro pet skokova po meču.

Iako je u poznim godinama svoje igračke karijere, nema sumnje da Hanga može mnogo da doprinese četi sa ‘Malog Kalemegdana’.

14
7

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter