0
AdmiralBet ABA Liga

from left Sergio Rodriguez, Mario Hezonja, Walter Tavares, Dzanan Musa and Adam Hanga react during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Play Offs Game 4 match match between Partizan Mozzart Bet Belgrade v Real Madrid - 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague on May 02, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ZVEZDA DOVELA POJAČANJE IZ REALA: Nekada najbolji defanzivac Evrolige stiže u Beograd!

Objavljeno: 12.07.23 u 13:38

Njegovo ime se do sada nije spominjalo.

Nekoliko minuta nakon što je grčki insajder objavio da će Adam Hanga pojačati Crvenu zvezdu, isto je najavio i šampion Srbije na društvenim mrežama. Mađarski reprezentativac i aktuelni šampion Evrolige je potpisao dvogodišnji ugovor sa crveno-belima.

Hanga igra na poziciji krila, visok je tačno 2 metra i težak 96 kilograma i može da pokrije više pozicja u timu. Rođen je 12.04.1989. godine u Budimpešti.

Odlikuje ga odlična igru u odbrani, i veliko iskustvo koje je sakupio tokom višegodišnjeg igranja (10 godina) na najvišem mogućem nivou u dresovima Baskonije, Barselone i Reala sa kojima je osvojio i titulu prvaka Evrope. Igrajući za španske klubove osvojio je i dve titule prvaka Španije, tri kupa Kralja, dva Superkupa, kao i individualnu titulu najboljeg defanzivca španske ACB lige.

Adam Hanga je treće pojačanje Crvene zvezde u ovoj sezoni nakon dolazaka Davidovca, Teodosića i Simonovića, dok je Luka Mitrović produžio ugovor sa crveno-belima.

– Bivši košarkaš Baskonije, Barselone i Reala iz Madrida i mađarski reprezentativac Adam Hanga novi je član KK Crvena zvezda Meridianbet – napisali su na Instagramu crveno-beli.

20
4

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter