0
Fudbal

Dusan Vlahovic Fifa World Cup 2022, Group stage G, football training, 23. Novembar 2022 foto: STARSPORT

HENES GOVORIO O POJAČANJIMA BAJERNA ZA NAREDNU SEZONU: Dotakao se i Vlahovića!

Objavljeno: 06.07.23 u 22:50

Da li ćemo srpskog reprezentativca videtu u dresu ’Bavaraca’?

Fudbaleri Bajern Minhena su desetu godinu za redom osvojili  Bundesligu i nastavili dominaciju nemačkim fudbalom. Međutim, ova sezona nije išla baš glatko kao prošle, jer su u poslednjem kolu morali da strepe koji će rezultat biti u Dortmundu, ali su ipak na kraju uspeli da dođu do naslova prvaka.

Takođe su imali smenu na klupi, kada je Tomas Tuhel zamenio svog sunarodnika, Jirgena Nagelsmana. Nakon što je Robert Levandovski napustio Bajern i prešao u Barselonu, ’bavarci’ muče muku sa pozicijom špica, što je očigledno. Popularni ’Leva’ je skoro deceniju nosio klub na svojim leđima pružao neverovatne partije.

Sigurno će se čelnici Bajerna ovog leta pozbaviti kupovinom napadača, kako bi se osigurali i napali rekordnu jedanajestu titulu Bundeslige. O tome govorio je počasni predsednik kluba, Uli Henes, koji se dotakao i Dušana Vlahovića.

-Mislim da je Vlahović dobar napadač. Nije imao dobru sezonu, ali se dokazao pre toga u Fjorentini, manjem klubu. Mislim, ipak, da nije u prvom planu u Bajernovom planovima sada. –  započeo je.

Kao glavni kadnidat za tu pozciiju jeste dugogodišnji član Totenhema i kapiten Engleske, Hari Kejn, a on je rekao da bi se on odlično uklopio.

-Kejn bi se odlično uklopio ako želite nekog ko će vam momentalno doneti uticaj. On se dokazao u poslednjih deset godina kao vrhunski napadač. Iz tog ugla gledano, njegovo dovođenje bi donelo vrlo malo rizika, a mnogo mogućnosti. Odmah bi dao timu veliko iskustvo i kvalitet. Kejn daje golove na sve načine, kompletan je napadač. Ima 29 godina i bio bi skupa investicija. Ali bi sigurno odmah mogao da pomogne Bajernu. – istakao je Henes.

Osim Kejna i Vlahovića, na radaru su još i Muani i Osimen.

-Kolo Muani i Osimen su odlično napadači, obojica imaju 24 godine. Osimen je u maloj prednosti, jer je igrao sjajno u jednoj od najjačih liga. Bajern bi mogao da planira sa njim za narednih deset godina. Kolo Muani ima veliki potencijal, možda je do sada pokazao 20-30 odsto mogućnosti. Ako bi ih razvio do kraja, bio bi jedan od najboljih napadača na svetu. – naveo je.

Međutim, Napoli za svog najboljeg igrača traži velikih 180 miliona evra, što je malo neverovatno da će nemački gigant odrešiti kesu.

-Ako je to tačna suma, Bajern neće ni probati da je dostigne Ima još dobrih napadača koji su zanimljivi, kao što je, recimo, Gonzalo Ramos. – poručio je Uli Henes.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter