0
Fudbal

Milos Degenek Superliga Srbije, TSC - Crvena Zvezda 16.12.2021. Srbija, Backa Topola (credit image & photo: Nikola Mitic / STARSPORT)

DEGENEK ZAGOLICAO MAŠTU ’DELIJAMA’: ’Čujem se sa Baharom već godinu dana, voleo bih da radim sa njim!’

Objavljeno: 02.07.23 u 11:20

Da li ovo znači povratak na stadion ’Rajko Mitić’?

Novi šef stručnog štaba Crvene zvezdeBakar Bahar je odmah nakon predstavljanja krenuo da sastavlja tim za narednu sezonu. Pred njim je odbrana duple krune, a ‘crveno-beli’ će na jesen igrati grupnu fazu Lige šampiona, pa samim tim će morati i ekipa da se pojača.

Tim iz Ljutice Bogdana je odradio prvi deo priprema na Zlatiboru za narednu sezonu. Odigrali su dve kontrolne utakmice, prvu protiv Selekcije Užica, gde su trijumfovali 3:1 i Borca iz Banja Luke, koga su pobedili rezultatom 2:0. Nakon ova dva susreta, strateg Zvezde, Bahar je imao jasniju sliku o kakvom igračkom kadru raspolaže.

Crveno-beli’ su danas stigli na drugi deo priprema u Rusiju, gde ih očekuju tri ozbiljnije utakmice protiv Zenita, Nefčija i Fenerbahčea, a Izraelac više ne računa na Srnića, Gobeljića, Nikolu Mituljikića. Što se tiće pojačanja stigli su Omri Glazer, Žan Filip Kraso, Edmundo Ado, Emanuele Late Lata, Marko Stamenić I Piter Olanjinka.

Onaj koji je u centru pažnje i koga bi navijača voleli ponovo da vide u ‘crveno-belom’ dresu jeste Miloš Degenek. Australijski reprezentativac je već u dva navrata igrao za Zvezdu, a ima izuzetno lepo mišljenje o novom treneru, Bakaru Baharu. Degenek je za Kurir istakao da je Bahar jedan od najboljih trenera van liga petice i da se čuju stalno.

Milim da je Bahar jedan od najboljih trenera van lige petice. Ima kvalitet i ubeđen sam da u budućnosti može da pronađe posao u najkvalitetnijim prvenstvima u Evropi. Dokazao je to godinama unazad radom u Izarelu, a sigurno će potvrditi i u Zvezdi. Nas dvojica se čujemo već godinu dana. Otkriću vam, trebalo je da pređem kod njega u Makabi iz Haife prošle sezone. Voleo bih svakako da radim sa njim. – naveo je on.

Potom se dotakao o njeogovm boravku u Zvezdi.

Prvi put sam otišao iz kluba da bi Zvezda prihodovala ozbiljan novac. Nije mi se išlo u Al Hilal, ali je to bilo najbolje za Zvezdu. Bilo je to na pola sezone, kada smo prvi put igrali Ligu šampiona. Drugi put sam otišao jer sam mislio da je vreme za promenu. Nisam se nalazio kod tadašnjeg šefa (Dejan Stanković, prim.aut.), nisam bio u njegovoj viziji. Nisam hteo da budem u klubu u kojem sam ostavljao srce na terenu, a da me šef stručnog štaba ne poštuje kao čoveka. – zaključio je Degenek.

Njemu ugovor sa sadašnjim klubom, Kolumbis Kruom ističe 31. decembra, a do tada ostaje nada kod navijača da će iskusnog defanzivca ponovo videti na stadionu ‘Rajko Mitić’.

 

9
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter