0
Evropske lige

FOTO: Twitter / Tottenham Hotspur

SPREMA SE BOMBA U MINHENU: Bajern poslao prvu ponudu za Harija Kejna!

Objavljeno: 27.06.23 u 14:33

Čeka se odgovor Totenhema

Nemački fudbalski gigant, Bajern Minhen, preduzeo je konkretne korake u svojoj nameri da dovede sjajnog engleskog napadača Harija Kejna. Danas je stigla prva zvanična ponuda na adresu Totenhema, a Bavarci su spremni da izdvoje 70.000.000 evra plus bonuse čija tačna vrednost još uvek nije poznata.

Bajern je prepoznao Kejna kao kapitalno pojačanje i rešenje dugoročnog problema u napadu, koji je nastao nakon odlaska Roberta Levandovskog ovog leta. Ranije su Bavarci takođe iskazali interesovanje za Kejna, ali su se tada suočili s previsokim finansijskim zahtevima.

Sada se situacija promenila, jer Hari Kejn ulazi u poslednju godinu svog ugovora. Totenhem ne želi da rizikuje i izgubi ga besplatno narednog leta. Iako su ga neko vreme povezivali s Real Madridom kao potencijalnom zamjenom za Karima Benzemu nakon njegovog odlaska u Saudijsku Arabiju, ta opcija je sada malo verovatna s obzirom na najnovije informacije o Kilijanu Mbapeu i njegovoj želji za transferom u Real. Mančester Junajted je takođe iskazao interesovanje za Kejna, ali do sada nisu preduzeli konkretnije korake, za razliku od Bajerna.

Bavarski klub je prvo stupio u kontakt s agentom i bratom Harija Kejna, Čarlijem, od kojeg su dobili zeleno svetlo za pregovore. Sam igrač je zainteresovan za preseljenje u Minhen. Sada je na redu teži deo posla – ubedljivanje Totenhema. U Bajernu su optimistični da će posao biti završen za manje od 100.000.000 evra, s obzirom na to da Kejn ima samo još godinu dana ugovora. Međutim…

Predsednik Totenhema, Daniel Levi, poznat je kao jedan od najtvrđih pregovarača u evropskom fudbalu. Učiniće sve što je u njegovoj moći da zadrži Kejna ili da izboksuje najveću moguću naknadu za njega. Prva ponuda Bajerna verovatno neće biti dovoljna, pa će Bajern verovatno morati da se vrati za pregovarački sto s boljom finansijskom ponudom.

Ipak, malo je verovatno da će engleski reprezentativac pristati na novi ugovor s Totenhemom, jer je umoran od dugogodišnjih obećanja o stvaranju tima koji će osvojiti trofeje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter