1
Fudbal

Players of TSC Ivan Milosavljevic, Petar Ratkov, Nikola Kuveljic, Dusan Cvetinovic, Goran Antonic, Drazen Bolic celebrate after winning the Mozzart Super Liga 2022/2023 Play Off match between Partizan and Crvena zvezda on stadium FK Partizan (JNA) on April 26, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

HRVATI KRADU SRBINA: Na sve način pokušavaju da ga spreče da zaigra za Orlove!

Objavljeno: 19.06.23 u 18:11

Nadamo se da neće odabrati pogrešno

Petar Ratkov, jedan od najtalentovanijih fudbalera svoje generacije u Evropi, završio je veliki transfer u Salcburg. Ovaj transfer predstavlja rekordni u istoriji TSC-a iz Bačke Topole, koji će zaraditi impresivnih 4,5 miliona evra.

Ratkov, mladi centarfor rođen 2003. godine, privukao je pažnju fudbalskih stručnjaka širom Starog kontinenta svojim izvanrednim igrama u Superligi. U nedavno završenoj sezoni, odigrao je 30 utakmica, postigao devet golova i upisao četiri asistencije.

Salcburg je bio najkonkretniji klub koji je uspeo da obezbedi dolazak ovog talentovanog fudbalera. Međutim, iznenađenje je izazvao naslov članka na sajtu „Indexa“ koji glasi: „Salcburg doveo mladog Srbina koji ima pravo nastupa za Hrvatsku“. Autor članka detaljno predstavlja Ratkova kao novo pojačanje i ističe njegovu sposobnost.

Zanimljivo je da Ratkov, iako je već nastupao za Srbiju, ima i hrvatsko državljanstvo zbog majke Hrvatice. To mu daje mogućnost da u budućnosti izabere hrvatsku reprezentaciju, ako dobije poziv. Mladi fudbaler je do sada za selekciju do 21 godine Srbije odigrao šest mečeva i postigao četiri gola, dok je za reprezentaciju do 19 godina upisao osam nastupa.

Ovaj transfer privukao je pažnju i medija u Srbiji, koji su već pisali o mogućnosti da Hrvatska pokuša da „preotme“ mladog talenta od Srbije. Ipak, konačna odluka o izboru reprezentacije pripada Ratkovu, koji će sada svoj razvoj nastaviti u Salcburgu, nadajući se uspesima u budućnosti kako na klubskom, tako i na međunarodnom nivou.

0
2

1 Komentara

  1. Na veliku zalost Hrvata, to se nece dogoditi! Piksi ce decka vec zvati sledeci put na reprezentativnu akciju a momak je inace vrlo razuman decko, dobar Srbin i tu nece biti problema. Imaju Hrvati dobrih igraca i nema porebe da prave halabuku oko toga. Igranje za reprezentaciju je pitanje srca, a ne interesa jer se interesi ostvaruju u glavnom na klupskom nivou.. Sta bi Haaland trebao da uradi, da menja svoje norvesko drzavljanstvo samo zato sto ne moze osvajati reprezentativne trofeje i medalje? Glupost. Ratkov je prezime autenticnog vojvodjanskog srpskog porekla i roda a svoje fudbalske snove je valjda ostvario upravo u Srbji, ne u Hrvatskoj. Upravo se u Srbiji pokazao kao vredan fudbalski resurs i kad tako razmisljamo, onda nece biti dilema.
    A, sto se decka kao igraca tice, veliki je talenat, sa nadprosecnim propertijima za fudbal, tehnickim, fizickim , a koliko znam i sjajan je decko. A to su sve odlike pravih Srba , zar ne!!!?

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter