0
Fudbal

FOTO: Twitter/NHS

DALIĆ PRED FINALE SA ŠPANIJOM: ’Idemo po zlato koje nam nedostaje!’

Objavljeno: 18.06.23 u 08:35

Da li će konačno ova generacija Hrvata osvojiti zlato?

Večeras se od 20:45 u Roterdamu igra se finale Lige Nacija, a sastaće se reprezentacije Hrvatske i Španije. ’Vatreni’ su u polufinalu savladali Holandiju nakon 120 minuta igre rezultatom 3:2 u jednon fantastičnom meču, dok su Španci bili bolji od Italijana 2:1. Izabranici Zlatka Dalića su 2018. godine na Mundijalu u Rusiji stigli do finala gde su poraženi od Francuza, dok su u Kataru prošle godine bili treći.

Ova generacija je upisana zlatnim slovima i može se reći da je na zalasku, a selekor Dalić je poručio da je posle bronze i srebra vreme za zlato.

– Osvojili smo srebro i bronzu na Svetskim prvenstvima, idemo sad po zlato koje nam nedostaje. Znate kakav je moj stav bio o Ligi nacija, ali to se promenilo, takmičenje ima značaj. Sledi nam velika utakmica i napravićemo sve da osvojimo peharTo što su i drugi došli s najjačim reprezentacijama pokazuje kakvo je ovo takmičenje. – naveo je.

Istakao je da su šanse 50:50.

 Šanse su 50:50. Drugačije ćemo se postaviti nego u polufinalu, ali ne možemo govoriti o tome ko je favorit. Znamo kako igra Španija, igrali smo produžetke i izgubili od njih na Evropskom prvenstvu, imaju izuzetan vezni red, ali naša prednost je što smo dugo na okupu u istom sastavu. Igračima ću reći da uživaju i da kroz taj užitak i veselje naprave rezultat. Potrošili smo se u utakmici protiv Holandije, ali mnogo puta smo dokazali da možemo da se vratimo. Ako dođe do produžetaka, bićemo spremni, a vežbali smo i penale. Verujem u igrače i pozitivan ishod finala. – zaključio je Zlatko Dalić.

Utakmica za treće mesto između Italije i Holandije igra se od 15 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter