1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

LUDNICA U ROTERDAMU: Holandija u 96. minutu izborila produžetke, Hrvati slavili u istim golovima Petkovića i Modrića! (VIDEO)

Objavljeno: 14.06.23 u 23:50

Izabranici Zlatka Dalića izborili su plasman u veliko finale!

Fudbalska reprezentacija Hrvatske prvi je finalista ovosezonske Lige nacija! Ekipa Zlatka Dalića savladala je domaću Holandiju u Roterdamu rezultatom 4:2 nakon produžetaka.

Rivali su se smenjivali u vođsvtu, igralo se više od 120 minuta, ali Kockasti su na kraju slavili. Hrvatska će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Španija – Italija.

Holandija je povela u 34. minutu, kada je Malen zatresao mrežu Dominika Livakovića.

Dugo se čekalo na promenu rezultata. Glavni arbitar meča, Ištvan Kovač, dosudio je jedanaestrac u korist Vatrenih. Odgovornost je preuzeo Andrej Kramarić i poravnao je rezultat na 1:1 u 55. minutu.

Totalni preokret viđen je u 72. minutu, kada je asistenciju Ivanušeca u pogodak pretvorio Mario Pašalić.

Sve je vodilo ka tome da će Hrvati napraviti još jedan veliki uspeh, ali u šestom minutu sudijske nadokande na 2:2 izjednačio je Noa Lang.

Hrvati su se vratili u vođstvo i 98. minutu, Modrić je proigrao Bruna Petkovića, a snažni golgeter je zatresao protivničku mrežu.

Još jedan penal, u 116. minutu, odveo je Hrvate u finale. Rutinski je sa bele tačke pogodio Luka Modrić.

1
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter