0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@ManUtd

MANČESTER JUNAJTED DOBIJA VLASNIKA IZ KATARA: Glejzerovi spremni da prodaju klub, ovo su planovi!

Objavljeno: 13.06.23 u 13:45

Došlo je vreme za promenu.

Prema izveštaju lista Al Vatan iz Katara, porodica Glejzer, sadašnji vlasnici Mančester junajteda koji klubom upravljaju od 2005. godine, su prihvatili ponudu katarskog šeika Džasima bin Hamada Al Tanija za preuzimanje kluba.

Bankar šeik Džasim bin Hamad Al Tani navodno je podneo petu i odlučujuću ponudu, kojom pokušava da preuzme klub od Džima Retklifa, petrohemijskog milijardera koji je takođe bio zainteresovan za kupovinu.

Obojica potencijalnih kupaca imaju svoje planove za upravljanje klubom. Šeik Džasim namerava da preuzme 100% udela u klubu, dok Retklif želi 60%, pa je moguće da sadašnji vlasnici ostanu u klubu kao savetnici.

Proces prodaje je bio prilično dugotrajan, a Avram i Joel Glejzer su dugo bili u nedoumici o objavi imena potencijalnog novog vlasnika. Međutim, prema nedavnim informacijama, odluka je postala neizbežna.

Porodica Glejzer je uspešno vodila Mančester junajted punih 18 godina. U tom periodu, klub je ostvario veliki uspeh, uključujući osvajanje Lige šampiona 2008. godine, kada su pobedili Čelsi posle izvođenja penala.

Trenutno, ovi američki milijarderi poseduju 69% akcija kluba, ali izgleda da su njihovi dani na čelu Mančester junajteda bliže kraju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter