0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

HS SAZNAJE: Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde je novi trener Radničkog! (FOTO)

Objavljeno: 12.06.23 u 11:20

Sa ‘Čaira’ našli rešenje.

Fudbaler Radničkog iz Niša su imali sezonu za zaborav, od kvalifikacija za Ligu konferencija su deset meseci kasnije morali u doigravanje za opstanak Mozzart Bet Superligi Srbije protiv Inđije. Prvi susret su izgubili 3:1 i već se su tada svi otpisali niški tim iz elite, ali su oni na svom stadionu savladali tim sa severa Srbije 3:0 i obezdeili opstanak.

Pored loših rezultata, ovu sezonu obeležile su i smene trenera. Na klupu Radničkog prvo je seo Tomislav Sivić, koji je ekipu vodio mesec ipo dana i posle ispadanja od Gzire u kvalifikacijama za Ligu Konferecnija dobio otkaz. Nakon njega, došao je Saša Mrkić koji je takođe kratko zadržao i onda dolazi dobro poznati Nenad Lalatović, koji je ovim klubom bio vicešampion države u sezoni 2018/19.

Lalatović je dosta obećavao, a malo radio i zbog loših rezultata, nakon šest meseci otpušten, a na njegovo mesto došao dotadašnji njegov pomoćnik, Dragan Šarac. On je vodio ekipu dva meseca i nakon poraza od Inđije, pondeo ostavku. Radnički je u renavš susretu baraža, vodio Vladimir Đorđević, koji je svojom harizmom i energijom podigao ekipu.

Nakon sezone za zaborav, na ‘Čairu’ su krenuli u potragu za novim trenerom, jer Đorđević nema licencu. Tri imena su bila u opticaju: Mehmed Baždarević, Nikola Trajković i Tomislav Sivić. Kako HotSport saznaje, na kraju je ipak odlučeno da Trajković bude trener.

Nikola Trajković je rođen 1981. godine u Beogradu, a igrao je za Kolubaru, Vojvodinu, Zetu, Čukarički Crvenu zvedu. Nekadašnji fudbaler tima iz Ljutice Bogdana, je trenutno pomoćni trener švedskog Malmea, a u Radničkom je radio kao desna ruka Radoslava Bataka. Niški klub nije prvi koji će Trajković predvoditi sa klupe, već je bio trener norveškog trećeligaša, Flekeroja.

Iz kluba su rekli da će promocija novog trenera biti do kraja nedelje.

 

FOTO: Starsport
8
4

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter