0
Domaći fudbal

FOTO: FSS/screenshot

DOBRO POZNATO IME KANDIDAT ZA KLUPU RADNIČKOG: Na ’Čairu’ kreću u ozbiljnu rekonstrukciju! (FOTO)

Objavljeno: 06.06.23 u 21:35

Nakon što su izborili opstanak bacaju se na posao.

Fudbaleri Radničkog iz Niša su ove sezone odigrali sezonu za zaborav i sigurno je da će svaki navijač ovu takmičarsku godinu potisnuti iz sećanja. Letos su igrali kvalifikacije za Ligu Konferencija protiv Gzire, a 10 meseci kasnije doigravanje za opstanak u Mozzart Bet Superligi Srbije.

Tim sa Čaira su vodili čak četiri trenera, da bi na kraju protiv Inđije u odlučujućem susretu komandovao dete kluba i bivši kapiten Vladimir Đorđević. On svakako zna kako je kada je teško, jer počeo karijeru u doba kada se Radnički mučio u nižim ligama (2000-2006).

Sezonu je počeo Tomislav Sivić, da bi ga nakon neuspeha u Evropi zamenio Saša Mrkić kao privremeno rešenje, a onda je na Čair stiglo dobro poznato ime, Nenad Lalatović, koji je sa Radničkim bio vicešampion u sezoni 2018/19. Nakon par meseci, došao je Dragana Šarac, dotadašnja desna ruka Lalatovića.

Nije se ni on proslavio, jer je doživeo čak 10 poraza. Radnički je imao dve meč lopte da izbori opstanak, prvu protiv Spartaka iz Subotice, gde je na svom stadionu poražen 1:0 i protiv Kolubare, kada su takođe izgubili 2:1. Nakon neupseha protiv Inđije u prvom meču baraža (3:1), Šarac je dao ostavku.

Posrnulog giganta je preuzeo, malopre pomenuti Vladimir Đorđević, koji bi po mnogima bio idealno rešenje, ali nema profi licencu. Nišlije su susret dobile 3:0, taman koliko im je trebalo i pokazali sjajnu igru, a Đorđević svojom energijom i harizmom pokazao kako se diže ekipa iz mrtvih.

Sigurno će na leto biti tektonskih promena, a kako Mozzartsport saznaje prvo ime koje se pominje da preuzme klupu Radničkog jeste legenda jugoslevnskog fudbala Mehmed Baždarević, bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine i nekadašnji strateg i igrač Sošoa. On je pre nekoliko meseci za sarajveske medije izjavio kako je bilo kontakta i da je otvoren za saradnju.

FOTO: Starsport

Drugo ime koje se dovodi u vezu sa niškim klubom je Nikola Trajković, nekadašnji pomoćnik Radoslava Bataka, sa kojim je sarađivao na ’Čairu’, a trenutno je pomoćni trener švedskog Malmea i bivši fudbaler Crvene zvezde.

12
7

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter