0
Evrokupovi

FOTO: Twitter/ FK Crvena zvezda

POVOLJNA OKOLNOST ZA ZVEZDU: Siti učinio uslugu prvaku Srbije u Ligi šampiona, evo i na koji način!

Objavljeno: 11.06.23 u 13:20

Crveno-beli sada imaju nešto poželjnijeg rivala

Fudbalski klub Fejenord će biti smešten u prvi šešir prilikom žreba za novu sezonu Lige šampiona. Ova promena je posledica jučerašnjeg trijumfa Mančester sitija nad Interom i njihovog osvajanja „ušatog pehara“, što je donelo izmene u pogledu sastava šešira za narednu sezonu takmičenja.

Prvi šešir čine timovi koji su osvojili titule u šest najjačih nacionalnih liga prema koeficijentima, zajedno sa pobednicima Lige šampiona i Lige Evrope. Budući da je Mančester siti osvojio kako Premijer ligu tako i Ligu šampiona, to je dovelo do pomaka i sedmo rangirano prvenstvo prema koeficijentima – holandsko prvenstvo, čiji je Fejenord šampion, je takođe dospelo u prvi šešir.

Ovo su odlične vesti za tim iz Roterdama, koji će izbeći neke od „velikih zverki“ u grupnoj fazi Lige šampiona. Međutim, i drugi šešir će takođe biti veoma snažan.

Iz perspektive jedinog srpskog predstavnika, Crvene zvezde, ovo je takođe dobra vest jer može da se nađe u istoj grupi kao Fejenord, izbegavajući tako najjače ekipe iz prvog šešira. Ipak, treba napomenuti da će drugi šešir takođe sadržati izuzetno snažne timove, pa će izazovi za Crvenu zvezdu i dalje biti veliki u grupnoj fazi Lige šampiona. Svi sa nestrpljenjem očekuju žreb kako bi saznali protivnike za narednu sezonu ovog prestižnog takmičenja.

40
5

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter