2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

TONČEV PORUČIO: ’Ova uprava će ujutru napustiti klub, ali pod određenim uslovima!’

Objavljeno: 10.06.23 u 09:30

Prvi čovek niškog Radničkog besan zbog celokupne situacije.

Fudbaleri Radničkog su imali sezonu zaborav, letos su igrali kvalifikacije za Ligu Konferecnija, a pre par dana baraž za opstanak u Mozzart Bet Superligi Srbije protiv Inđije. Prvi susret izgubili su rezultatom 3:1, da bi na ’Čairu’ uspeli da ostvare trijumf od 3:0 i izbore opastank u eliti.

Od pre nekoliko dana grme vesti da su navijači Radničkog izbušili gume na autobusu Inđije, te da su oni morali taksijem do stadiona, da su ih vređali ispred hotela i da nisu mogli da spavaju od njih. Onda, još jedna prozivka upućena na adresu Nišlija je da im je nuđen mito, kako bi izgubili utakmicu.

Povodom celokupne situacije, Ivica Tončev, predsednik tima sa ’Čaira’ rekao je za Sportski žurnal da su došli u situaciju da drugi odlučuju o njima.

-Došli smo u ovakvu situaciju zato što od Jagodine do Preševa i od Jagodine do Zaječara, odnosno u celom regionu istočne Srbije u kojem živi tri miliona stanovnika, nema nijednog predstavnika u Izvršnom odboru FSS. Drugi odlučuju o nama. – započeo je.

Istakao je da je naviše penala ove sezone svirano protiv Radničkog.

Najviše penala, ove sezone, svirano je protiv Radničkog – 18, od toga više od 50 odsto u prvim poluvremenima. Tad se ruši koncepcija i razbija igra. Igrači su počeli da gube volju, jer znaju da će dobiti crveni karton ili da će biti sviran jedanaesterac protiv njih. Imamo i najviše isključenja. Kao klub smo masakrirani. – naveo je on.

Onda je dodao da patriotizam u fudbalu ne postoji.

-Patriotizam u fudbalu ne postoji. Želeli smo da vratimo nišku decu, ali… Jednom Nišliji nudili smo platu od 5.000 evra, a on ode u klub koji nam je konkurent za 5.500, ne za 10.000 hiljada. Pogledajte golmana Inđije (Čupića), on je niško dete, pa „poginuo“ protiv nas. Isto je bilo i pre dve godine kada smo se borili za opstanak, a on na golu Zlatibora. U jednom trenutku su sedmorica Nišlija bila u Kruševcu, a nama su falili igrači. Imamo nekoliko Afikanaca, koji su bili najbolji, možda su nas i spasili ispadanja, a najjeftiniji su. – nastavio je predsednik Radničkog.


Govorio je i o braći Ilić i da su iz Mančester sitija zvali da treniraju u Nišu, pošto nema za njih nema mesta u timu.

-Imamo i primer braće Ilić. Pre nekoliko godina zvali su nas ljudi iz Mančester sitija i pitali da li Ilići, pošto nemaju mesta u timu, mogu da treniraju kod nas na stadionu i sa našom ekipom. Naravno da smo dozvolili, bez ikakve finansijske nadoknade, reč je o našoj deci, tako su i prihvaćeni. Sada kada je došlo vreme za pozajmicu, Luka Ilić je otišao u TSC i tamo je nosilac igre. Njegovi menadžeri su rekli da mu ne odgovaraju Odecu oni traže. Klub je iz Niša, a igrači će biti oni koji su spremni da „poginu“ za Radnički. – kazao je.

Na kraju se dotakao i o skandiranjima navijača ’uprava napolje’.

-Mnogo me bole ti povici, to rade plaćenici. U Nišu ne postoji tremer. Sportski radnik, čistač, koji nije tužio klub i preko izvršitelja naplatio dugove. Viču sa tribina ’Tončev je lopov’, ’Bugarin’ i to na 3:0. Ova uprava će ujutru napustili klub, ali pod određenim uslovima. Ne možemo da odemo da bi se pojavaili veliki kritičari koji su uništili klub. Mora da dođe neko i da pokaže tri miliona evra za narednu sezonu i mi ćemo predati klub dušebrižnicima, gospodinu, firmi, organizaciji. Ova uprava spasila je Radnički i dalje ga spašava. Vraćeni su zatečeni klubovi veći od pet miliona evra, da nije to urađeno sada bismo bili u Srpskog ligi. – zaključio je Tončev.

27
24

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter