0
ATP

FOTO: Roland-Garros @rolandgarros/ Twitter screenshot

NOVAK ZA KORAK BLIŽI VELIKOM FINALU: Đoković ubedljiv u prvom setu! (FOTO)

Objavljeno: 09.06.23 u 16:01

Skoro sat vremena trajao je prvi period igre u Parizu!

U prvom polufinalnu Rolan Garosa u muškoj konkurenciji, po mišljenju mnogih finalu pre finala, snage na centralnom ‘Filip Šatrije‘ terenu snage odmeravaju Karlos Alkaraz i Novak Đoković. 

Susret ‘prvog i trećeg reketa sveta’ je već unapred proglašen za meč turnira, a takav podatak ne čudi, s obzirom da se na terenu nalaze najveći ikada i najperspektivnija teniska zvezda.

Mišljenja o ulozi favorita uoči duela bila su podeljena, ali je teniski svet u blažoj meri prednost dao mladom Špancu. Da li su pogrešili videćemo nešto kasnije, ali Novak je bolje otvorio duel i poveo sa 1:0 (6:3).

Nakon ekspresno osvojenih servis gemova na startu meča, Nole je već u drugom Alkarazovom gemu osvojio zlata vredan brejk. Prednost je ubrzo potvrđena i Srbin je poveo sa 4:1.

Konsolidovao se popularni Karlitos, najpre smanjio na 4:2, a potom ozbiljno pretio na Novakovom servisu. Više od 14 minuta trajao je sedmi gem prvog seta. Đoković se u nekoliko navrata suočavao sa brejk loptama, ali odbranio se i povisio na 5:2.

Imao je Nole set loptu i na servisu Alkaraza, ali kvalitenim uvodnim udarcima uspeo je Španac da produži set.

Suočio se Novak sa još jednom brejk loptom, ali odličnim servisima je okrenuo situaciju u svoju korist i slavio sa 6:3.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter