16
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT OTKRIVA: Evo šta će se desiti ako Zvezda ne izađe na parket u prva dva meča protiv Partizana!

Objavljeno: 07.06.23 u 15:50

Propozicije regionalnog takmičenja su jasne.

Finalna serija AdmiralBet ABA lige trebala bi da počne 12. juna, utakmicom u Štark areni između Partizana i Crvene zvezde. Poslednje najave crveno-belih su da se na prve dve utakmice (12. i 14. jun) neće pojaviti, a to bi imalo ogromne posledice ako pogledamo pravilnik regionalnog takmičenja.

U slučaju da Zvezda ne dođe na samo jednu utakmicu, Partizan bi je dobio službenim rezultat 20:0, dok bi crveno-beli uz poraz, bili i novčano kažnjeni. Ipak, ako se najave predsednika kluba Nebojše Čovića ispune i Zvezda ne izađe na parket u prva dva duela u Štark areni, crveno-beli bi automatski izgubili finalnu seriju i Partizan bi postao šampion AdmiralBet ABA lige.

Isečak iz pravilnika prenosimo u celosti:

32.4 U slučaju da se ekipa neopravdano ne pojavi na utakmici ili neopravdano odbije učestvovati u utakmici finala plej-ofa, obzirom na službena pravila igre, ta ekipa automatski gubi utakmicu s rezultatom nula na prema dvadeset (0-20).

32.5 U slučaju ponavljanja prekršaja iz tačke 32.4 ekipa će automatski izgubiti finalnu seriju plej-ofa, a protivnik će biti proglašen za prvaka ABA lige.

DIREKTOR ABA LIGE: „Cilj je naći najbolje moguće rešenje, koje je u interesu oba takmičenja“!

Uz to, Crvena zvezda bi bila kažnjena i novčano:

– Pored automatskog gubitka prema, Disciplinski sudija može izreći novčanu kaznu u iznosu od 15.000 EUR do 50.000 EUR – zvanične su propozicije regionalnog takmičenja.

159
106

16 Komentara

  1. Sve je ovo Covketovo maslo, taj covek jednostavno ne moze bez pravljenja guzve. ABA nije nista mogla uciniti drugo jer je kalendar EL primaran i on diktira sve drugo. Covketu je problem sto mrzi sve koji mu stanu na put i kazu mu “ Zautavi se, prestani, dosta je bilo“!
    E, njemu je problem da odlozi igranje laganica sa svojom filijalicom iz Zeleznika za skupljanje bakraca nego mecevi za Evroligu. Svakako je to takmicenje za sve nebitno,cast svakome ,i KSS i KLS, ali kad igra Covketova Cergarka sa njegovim FMP,to treba da bude kao nekom interesantno? Molim? Sad ce on da glumi da mu je to takmicenje najvaznije! Ma sta velis,pokvareni ? Od istog tog takmicenja si napravio sprdacinu i sad da glumis Tetku Radomirku?!
    Neces da igras? Pa kad je tako,izvoli! Izvoli druze, nemoj doci! To je glupi inat koji cini iz zloce i mrznje prema Partizanu. Beskrajno je ovo bescasno i podlo. Partizan dobro da se pripremi za Obracun kod OK Korala!

    23
    25
    Odgovori
    • Jao nelupaj gluposti.. ako nepostujes srpsku ligu nepostujes ni svoju zemlju Srbiju, ( a da vi ste iz hrvacke, izvinjavam se) koliko svi znamo termini za finale srpske lige su davno zakazani za razliku od aba koja je zakazana po nalogu partizana i po istom tom nalogu pomereno cetvrt i polufinale na skoro mesec dana, bas odgovorno za jednu tako „mocnu“ ligu.

      9
      8
      Odgovori
  2. Svi znamo da Zvezda blefira i da ovo nije prvi put da se ovo radi. Sve to, oni ciljano cine, kako bi izvrsili pritisak na ligu, ali i na sudije, koje ce zasigurno biti pod nikada vecim pritiskom. Nemojmo se zavaravati, Zvezda ce itekako izaci na teren, to znamo svi mi, a posebno gospodin Covic.

    U slucaju da Zvezda ne osvoji ABA ligu ove godine, Covic ce morati da odgovara za svoje greske sa pocetka sezone, a raspasce se i pola tima svakako.

    Neka se okrenu bolje spremanju finala, a najpostenije je da se KLS pomeri i da izbegnemo dramu koja je prevrsila svaku meru…

    28
    22
    Odgovori
    • Nemojte tako taj „gospodin ćovići“ da da malim slovima lopov koji je ojadio mnoge ljude i firme sa kosmeta on je ljudska gromada sav kalendar takmicenja diktira euro liga
      Pa sad ko je njima kriv sto nisu prosli dalje e ku….c u toj ligi je ćovići nulaaaa

      7
      4
      Odgovori
    • Ma sta to puca.Prestanite biti smjesni i zivjeti Fegtlijinim zavidnim životom.Zasto uopste raspravljamo o kažnjavanju Zvezde,ako Partizan nije kažnjen prethodno zbog negiranja državnog prvenstva.A jedina šansa vam i jeste da osvojite titulu ABA lige ako Zvezda ne izadje na teren.
      Ispoštujte propisane kazne,kaznite Partizan!

      29
      26
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter