1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Starsport

ZVEZDA NEĆE DA IGRA FINALE: Crveno-beli se oglasili saopštenjem nakon odluke regionalnog takmičenja!

Objavljeno: 03.06.23 u 18:52

Šampion nikako nije zadovoljan epilogom

Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se saopštenjem povodom objavljivanja termina odigravanja finalnih utakmica od strane AdmiralBet ABA lige.

– KK Crvena zvezda obaveštava javnost nakon sramnog saopštenja ABA lige sa terminima odigravanja finalnih utakmica – da neće igrati finale ABA lige čiji je početak zakazan za 12. jun 2023.godine!

Klub ostaje pri svojoj odluci, kao što je i naveo u saopštenju od dana 31.05.2023. godine da NEĆE IGRATI FINALE DOK SE NE ZAVRŠI FINALE SRPSKOG PRVENSTVA!

Podsećamo da smo kao zaključak našeg saopštenja od pre tri dana naveli i ovo: „Svaki pokušaj ABA lige da eventualno kompromituje kalendar završnice Superlige Srbije naknadnim zakazivanjem utakmica u vreme odigravanja finala prvenstva Srbije, smatraćemo još jednom provokacijom i pokušajem da se ABA liga još više uruši“.

Pošto je ABA liga i zakazivanjem termina u vreme odigravanja finalne serije prvenstva Srbije (12.06 – 22.06.2023.godine) pokazala koliko je pod uticajem jednog kluba i ljudi koji je svojim delovanjem kompromituju i ŽELE DA OSVOJE TITULU VAN TERENA (što je sada valjda svima jasno), KK Crvena zvezda Meridianbet je dužan da obavesti javnost kako je došlo do zakazivanja ovih termina i vrlo moguće kraja ABA lige kao takmičenja!

– KK Crvena zvezda Meridianbet zna da je sportski direktor ABA lige Milija Vojinović odredio ove termine nakon velikih pritisaka tokom četvrtka i petka, i u direktnom dogovoru sa zvaničnikom KK Partizan Zoranom Savićem, istim onim koji je tako revnosno tužakao naš klub u Evroligi i pojedinim španskim klubovima tokom ove sezone; Nismo upoznati sa činjenicom da je Zoran Savić zvaničnik ABA lige, već samo službenik jednog kluba i ove termine NE PRIHVATAMO NITI ĆEMO SE POJAVITI NA TERENU 12.06.2023.GODINE, KAO NI 14.06.2023.GODINE.

Ovom prilikom vas obaveštavamo da će sve vaše aktivnosti i pokušaj eventualnog proglašenja drugog finaliste osvajačem ABA lige pratiti sudske tužbe, ali i vaša materijalna i krivična odgovornost za kraj ABA lige ovakve kakve je poznajemo!

– Sportski direktor ABA lige Milija Vojinović nije se udostojio da kontaktira KK Crvena zvezda Meridianbet i eventualno konsultuje oko termina i zakazivanja utakmica finala. Niti ga je očigledno bila briga što KK Crvena zvezda mora da čeka zbog besmislenih izgovora 23 DANA do početka finala? Termine finalnih utakmica određuju klubovi učesnici finala ZAJEDNO I U DOGOVORU;

– Kao odgovorno lice za ovaj galimatijas smatramo sportskog direktora lige Miliju Vojinovića koji je suprotno dogovoru sa Skupštine ABA lige pre početka takmičarske sezone 2022-2023 (gde je dogovoreno da se paralelno igraju utakmice u ABA ligi i međunarodnim takmičenjima), OMOGUĆIO KK PARTIZAN DA NE IGRA SVOJE UTAKMICE U ABA LIGI, dok ne završi takmičenje u Evropi (bez ikakve konsultacije sa ostalim klubovima učesnicima) zbog čega smo došli do apsurdne situacije da nismo mogli ni da okončamo ABA ligu do kraja juna?

– Javno pitamo kao klub, i predstavnik Republike Srbije, kako je moguće da je finale prvenstva Republike Slovenije koje se igra 01. i 03.06 VAŽNIJE od finala prvenstva Republike Srbije? Posebno što KK Crvena zvezda Meridianbet ČEKA TRI NEDELJE do početka finalne serije, koja do danas NIJE NI BILA ZAKAZANA, što jasno govori o nečijim namerama da osvoji titulu van terena marifetlucima, a ne igrom na terenu!

– Odlaganje utakmica jednom klubu zbog obaveza u Evropi do sada NIKADA NIJE BIO SLUČAJ? Svi klubovi učesnici plej ofa Evrolige i Evrokupa, igrali su paralelno sa završnicom Evrolige i Evrokupa, i utakmice u svojim nacionalnim takmičenjima, osim u ABA ligi (Real Madrid, Barselona, Monako i Olimpijakos, Gran Kanaria i Turk Telekom);

Podsetićemo i da je kasniji osvajač Evrolige madridski Real, od pete utakmice četvrtfinala, odigrao u razmacima od dva dana utakmice u Valensiji, na Kanarskim Ostrvima, Kaunasu na F4, utakmice sa Real Betisom, i još dve utakmice četvrtfinala plej ofa ACB lige ponovo na Kanarskim Ostrvima?

– Kako je moguće da u NBA ligi tokom finala dva kluba koji su udaljeni hiljadama kilometara (Denver i Majami) , igraju svoje utakmice u razmaku od samo dva dana i ne žale se na umor, ali su u ABA ligi razmaci između utakmica po 7 dana?

KK Crvena zvezda Meridianbet je dopisom ABA ligi 27.05.2023.godine zahtevala što hitnije određivanje termina odigravanja finalnih utakmica, i tom prilikom upozorila čelnike ABA lige na sledeće:

„Uz Vaše ćutanje, ponovno povlačenje i nečiju ideju da finale startuje tek polovinom juna (zbog navodne ponovne zauzetosti hale) KK Crvena zvezda bi plej of ABA lige igrao gotovo dva meseca, i okončao bi ga krajem juna što je nezapamćeno u istoriji ABA lige, iako smo u prethodnim sezonama imali slučajeve da klubovi igraju doigravanje međunarodnog takmičenja i završnicu ABA lige? Do ove sezone.… Vašim oklevanjem, ćutanjem, odnosno povlačenjem na zahtev jednog kluba – ovogodišnja liga je izgubila svaki takmičarski smisao!

Podsećamo Vas da je KK Crvena zvezda kao učesnik TOP 8 faze, 2016. godine takmičenje okončao 16.aprila porazom protiv CSKA. Paralelno sa završnicom ligaškog dela Evrolige u kojom smo igrali važne utakmice i obezbedili plasman u plej of, igrali smo i završnicu ligaškog dela ABA lige u kojoj smo se borili za prvo mesto, kao i polufinale ABA lige protiv KK Cedevita (15.03 i 22.03), i kasnije finale ABA lige protiv ekipe Mege 28.04, 30.04 i 02.05)…

Izražavamo zadovoljstvo što su „maske konačno i za sva vremena pale“ i što se vidi ko i šta radi. Zbog svega navedenog, KK Crvena zvezda Meridianbet tražiće da se o ovom problemu javno izjasni selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić koji je i prošle sezone imao šta da kaže na temu kasnog završetka lige , svi srpski klubovi učesnici ABA 1 i ABA 2 lige, kao i KK Partizan koji je takođe SRPSKI KLUB;

KK Crvena zvezda Meridinbet još jednom ponavlja – da neće igrati finale ABA lige dok se ne okonča finale prvenstva Srbije, zemlje čiji smo predstavnik, a u slučaju da ABA liga ne odstupi od ovog skandaloznog „rešenja“ svoje pravo će potražiti na sudu. Odgovornost je trenutno samo i isključivo na čelnicima ABA lige!

45
18

1 Komentara

  1. KK CZ je prva odlagala utakmice u tekućoj sezoni zbog učešća u euroligi…sa Cedevitom. Ne mora da igra finale,ali neka se ne žale onda.
    KK Partizan ne igra KLS zbog nenormalno duge sezone, crveno beli osvajaju istu i niko se nikom ne žali. To je onda u redu.
    Čovićeva (Zvezdina) saopštenja su već mučna i svima su dosadila!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter